Mrzí nás, že stanovisko k situaci na trhu zdících materiálů, které si u společnosti HELUZ ČT vyžádala, v reportáži nezaznělo, a celé její vyznění bylo přesně opačné. Přestože jsme potvrdili, že HELUZ cihly má, z reportáže vyplynulo, že cihly na trhu chybí a že pokud chce stavebník na jaře stavět, musí si objednat zboží raději nyní. Neinformovaný divák tak získal nepravdivý dojem, že se dodávky cihel na stavby realizují v řádech několika měsíců.

Rádi bychom zabránili neopodstatněné nákupní horečce, a proto uvádíme za společnost HELUZ věc na pravou míru. Výrobní program všech 4 závodů byl upraven tak, aby se přizpůsobil zvýšené poptávce a zákazníci byli v maximální možné míře uspokojeni. Aktuální situace je taková, že naprostou většinu objednávek uspokojujeme do 2 týdnů a to včetně dodání materiálu na stavbu. U zboží vyráběného na zakázku stále platí standardní dodací termíny do 6 týdnů vyplývající z technologicky nezbytného měsíčního zrání betonu.
Za společnost HELUZ tedy prohlašujeme, že v reportáži zveřejněné informace neodpovídají skutečnosti v naší společnosti. S ohledem na zveřejněnou zavádějící reportáž podněcující k předčasným a spekulativním nákupům cihel však nicméně doporučujeme investorům a stavebním firmám, aby plánování nákupu materiálu věnovali zvýšenou pozornost a objednávali zboží s dostatečným předstihem.

V Dolním Bukovsku dne 13. 9. 2017
Ing. Jan Smola, ředitel firmy - prokurista
HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Poslat poptávku