Projděte se po bambusu Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek Vybíráte pro svou podlahu vhodný přírodní materiál a nechcete spoléhat pouze na klasická tvrdá dřeva jako dub nebo buk ? Pak může být právě bambus ideálním řešením. Exotický materiál, který vás nadchne atraktivním vzhledem a zároveň přesvědčí svými užitnými vlastnostmi. Nezanedbatelná je také větší šetrnost vůči životnímu přostředí při použití bambusu jako materiálu pro výrobu parket.

Oproti tradičním dřevinám lze bambus těžit již ve stáří 5 až 6 let. Z bohatého kořenového systému vyrůstají stále nové výhonky po desítky let a není proto nutné tak často obnovovat porost. Ruční sklizeň pak minimalizuje negativní vliv mechanizace na okolní přírodu.

SW – ještě lepší bambus

Za pomoci moderních technologií byly užitné vlastnosti bambusu maximalizovány v takzvané variantě SW (strand woven) bambus. Přeměnou molekulární struktury bylo dosaženo ještě větší tvrdosti, hustoty a vysoké stability tohoto ryze přírodního materiálu.
Foto: BESTPARKETT
Foto: BESTPARKETT
Foto: BESTPARKETT
Foto: BESTPARKETT
SW bambus je až dvakrát tvrdší než běžný bambus, je vysoce odolný proti nárazu (114,6 kg/cm3), tlaku, výkyvům teploty, vodě i proti plísním a škůdcům.

Odpuzuje prach a je výborným zvukovým izolantem a dielektrikem. Je možné ho pokládat i na podlahové vytápění a je vhodný také pro venkovní použití či komerční účely v náročných průmyslových provozech.

Konečný vizuální efekt lze umocnit namořením jakoukoli barvou.

Dokonalý výrobní proces – záruka kvality

Výroba sw bambusu probíhá v mnoha fázích, které zaručují vynikající kvalitu konečných výrobků.
Foto: BESTPARKETT
Foto: BESTPARKETT
Foto: BESTPARKETT
Foto: BESTPARKETT
Bambusové kmeny jsou po sklizni nařezány a rozděleny na pruhy, z nichž se později odstraní zelený povrch a suky, k zajištění dokonalého spojení při laminování.

Při následné karbonizaci, která je prováděna vařením, bělením, omýváním, chlazením a sušením, se v bambusových pruzích ustálí obsah vlhkosti, zajistí se barevná stabilita a minimalizují se změny v objemu.

Bambusové pruhy se následně drtí na malá vlákna, která se později naimpregnují lepidlem. Pak se vlhkost vláken sníží zahříváním a vlákna jsou vložena do forem lisů, kde se působením vysokého tlaku spojí.

Bambus v blocích se poté zahřívá v utužovacím tunelu, dokud teplo neprostoupí až k jádru bloků. Následuje chlazení hotových bloků SW bambusu na vzduchu a konečně řezání na potřebné rozměry podle charakteru budoucího výrobku.

Bambusová podlaha se v interiéru vašeho obydlí stane příjemným dotykem exotiky. Projděte se po bambusu.
Foto: BESTPARKETT
Foto: BESTPARKETT
Foto: BESTPARKETT
Foto: BESTPARKETT