Hliníková okna splňují nejvyšší nároky Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Dům bez oken si nikdo z nás neumí představit. Okny dům „dýchá, vidí i slyší.“ Výběr oken je v současné době opravdu bohatý. Záleží jen na zákazníkovi, která kritéria u oken upřednostní. Porovnávat, hodnotit, ale i esteticky zvolit správnou variantu je zárukou a zároveň i výhrou na několik dalších desetiletí.
Při výběru oken není až tak podstatná otázka materiálu, ze kterého jsou okna vyrobena, ale prvořadé jsou vlastnosti, které investor od okna očekává. Je to nejen bezpečnost při užívání výrobku, ale i dlouhá trvanlivost, přitažlivý vzhled, navíc snadná údržba a ovládání i stálobarevnost. Požadavků, jak je vidět, je dost.

Okna vyrobená z profilových systémů HEROAL poskytují ve všech směrech nejvyšší komfort. Zpracovatelé hliníku najdou u heroalu dodávkový program, který splňuje všechny požadavky na moderní produkt. Tento profilový systém nabízí architektům a konstruktérům sortiment výrobků, které jsou prověřeny dlouholetou praxí a velice dobře se osvědčily u nejrůznějších objektů, na které byly kladeny ty nejvyšší nároky. Kvalitu produktů ostatně potvrdila i dlouholetá praxe.

To potvrzuje i firma Oknotherm spol. s.r.o, která je výrobcem a distributorem hliníkových oken, dveří, vchodových portálů, stěn i výkladů z již výše zmíněného profilového systému heroal. Na trhu působí od roku 1992 a orientuje se na dodávku oken do bytových, panelových a rodinných domů.

Za tímto účelem byl firmou vyvinut špičkový tří komorový okenní systém. Oknotherm od svého počátku vsadil na kvalitu za přijatelnou cenu, což se nyní, po čtrnácti letech působení na českém trhu, jeví jako ideální koncepce.

Při výrobě izolovaných hliníkových profilů klade firma heroal velký důraz na kvalitu izolačního můstku, který je na základě náročných požadavků na bezpečnost a pevnost velice stabilní. Přerušení tepelného mostu u izolovaných profilů je docíleno polyamidovým můstkem, který je vyztužen skleněnými a textilními přilnavými vlákny.
Foto OKNOTHERM spol. s r.o.
Foto OKNOTHERM spol. s r.o.
Stavební profily jsou vystaveny nepříznivým povětrnostním vlivům nebo exhalátorům. Tím vzniká problém, jak zamezit nežádoucímu blednutí povrchu. Heroal vyvinul ve spolupráci s výrobci práškových barev a s producenty lakovacích linek speciální metodu lakování, která vyhovuje veškerým nárokům na bezvadný a kvalitní vzhled. Lak totiž účinně chrání barevný prášek před UV zářením a ostatními vlivy prostředí.

V současné době je přáním většiny lidí pořídit si kvalitní okna. Společně s fasádou tak obléknout dům do nového „kabátu.“ Vybírat je opravdu z čeho.