Inspirace a nápady pro elegantní osvětlení kuchyně (Zdroj: Unsplash)

Elegantní osvětlení může vaší kuchyni dodat úplně nový rozměr. Adekvátní osvětlení je nezbytné pro funkčnost kuchyně, avšak správně zvolené může prostoru dodat i na eleganci a atmosféře.

Typy kuchyňského osvětlení

Existuje mnoho typů světel, které můžete použít ve své kuchyni, včetně závěsných světel, vestavných světel, podkabinetových světel nebo třeba páskových LED světel. Každý typ má své jedinečné výhody, je tedy vhodné provést si malý průzkum a zvolit světla, která nejlépe odpovídají vašim potřebám a stylu.

Jak vybrat správný typ svítidel pro vaši kuchyň

Volba svítidel závisí na mnoha faktorech. Velikost místnosti, schéma barev, styl interiéru a typy úkolů, které v kuchyni provádíte. Všechny jsou rozhodující při volbě osvětlení. Pracovní plochy by měly být dobře osvětlené, zatímco jídelní oblast by měla mít možnost stmívání pro vytvoření příjemné atmosféry.

Elegantní inspirace pro osvětlení kuchyně

Při výběru osvětlení kuchyně, myslete na to, že světla mohou sloužit jako designový prvek stejně jako nástroj. Elegance může zahrnovat retro průmyslová závěsná světla nad kuchyňským ostrovem, skleněné lustry pro francouzský šarm, nebo minimalistická podkabinetová světla pro moderní estetiku.

Správná pozice osvětlení v kuchyni

Umístění světel je esenciální pro vytvoření příjemné atmosféry a pro optimální využití světel. Závěsná světla jsou ideální nad jídelními stoly a barovými pulty, zatímco podkabinetová a vestavná světla perfektně osvětlí pracovní plochy.

Jaká světla jsou nejlepší pro různé úkoly

Různé činnosti vyžadují různé druhy světla. Pro precizní úkony jako je krájení zeleniny se vyplatí silné přímé světlo, naopak pro příjemnou atmosféru během jídla je ideální jemné, stmívatelné světlo.

Jaká světla jsou nejšetrnější?

Podle studií jsou LED světla nejúčinnější a nejšetrnější. Nejen že spotřebují méně energie, ale také mají delší životnost, což snižuje jejich dopad na životní prostředí a vaši peněženku.

Závěr

Výběr správného osvětlení může vaší kuchyni přetransformovat a vytvořit přesně tu atmosféru, po které toužíte. Při výběru osvětlení myslete na funkčnost, ale také na styl. Správně zvolené světlo může být elegantním doplňkem vaší kuchyně. Pro další inspiraci se podívejte na danlux.cz.

Pure Online s.r.o.
Poslat poptávku