Černé a bílé doplňky v kombinaci s vyplétanými prvky Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Jestliže si chcete udělat z koupelny příjemné místo, kde budete s chutí relaxovat, máme pro vás zajímavé tipy. Na následujících řádcích se tak dozvíte, jaké změny můžete v moderní koupelně udělat, aby v ní byl odpočinek jedna báseň. Čtěte a nechte se inspirovat společně s námi.

Jaké prvky udělají vaši moderní koupelnu útulnější?

Moderní koupelna může být místem, kde začínáte a končíte den v klidu a v pohodě. Koupelna by neměla být prostor, kde si to chcete rychle odbýt. Naopak by vás měla vábit k odpočinku a k relaxaci. Ale jak na to? Není to vůbec složité. Chce to jen pár trendy doplňků, které i obyčejnou koupelnu zvládnou proměnit v dokonalý odpočinkový ráj. Začneme u textilních doplňků. Vybírejte koupelnové předložky, ručníky a závěsy v podobném nebo ve stejném dekoru. To samé platí pro koberec do koupelny. Světlé barvy patří k světlým a tmavé zase k tmavým. Dále se zaměříme na dřevěné prvky. Pokud jste milovníci přírodního stylu, vybírejte si koupelnové doplňky ze dřeva v stejném dekoru. V ideálním případě by měly být vámi vybrané doplňky vyrobené ze stejného typu dřeva. Díky tomu docílíte v koupelně harmonické atmosféry. Vaši koupelnu pak můžete ozvláštnit i netypickými doplňky, jako je např. koupelnový podnos na vanu, nádoba na prací kapsle či designová stěrka. I praktické kousky, jako je právě stěrka, mohou vypadat v moderní koupelně stylově.

Předložka do koupelny
Předložka do koupelny

Jaké barvy, vzory a motivy navodí příjemnou atmosféru ve vaší koupelně?

Chceme-li vytvořit harmonický prostor, musíme myslet i na to, jaké v něm použijeme barvy. Do moderní koupelny se velmi hodí modré odstíny. Ty navodí pocit klidu a lákají k odpočinku. Vhodné jsou i odstíny zelené. Pokud jsou v domácnosti spíše zimomřivé typy osob, můžete koupelnu vyladit i do hřejivých oranžových nebo do červených barevných odstínů. Tyto barvy totiž navodí pocit tepla a pohody. Barvy v koupelně se však netýkají jen zdí a kachliček. Zaměřit bychom se měli i na koupelnové vybavení. Koupelnové koberce, předložky i odkládací košíky a misky by k sobě měly vždy dokonale ladit. A to nejen barvou, ale také strukturou. Hladké patří k hladkému a strukturované zase k strukturovanému. Tím se celá místnost vkusně sjednotí a bude působit příjemným dojmem. Jestliže máte rádi vzory a motivy, v koupelně to s nimi nepřehánějte. Příliš vzorů a motivů by mohlo v menším prostoru působit až chaoticky. Drobné vzory však naopak koupelnu oživí a dodají jí ten správný šmrnc.

Koupelnové doplňky, držák na kartáčky a další
Koupelnové doplňky, držák na kartáčky a další

Jaká světla použít v koupelně, aby se v ní dobře relaxovalo?

V prostředí koupelny je dobré myslet i na světlo. Vždy je vhodné, když bude naše koupelna disponovat alespoň dvěma svítidly. Jedno může být jasnější a jiné zase tlumené. V ideálním případě pak bude mít vaše koupelna i okno pro denní světlo. Okno do koupelny si pak můžete vyzdobit i jemnými závěsy či roletami. Důležitým prvkem je v moderní koupelně i zrcadlo. V dnešních dnech frčí velké modely zrcadel, které jsou opatřené výraznějším svítidlem. Může se jednat např. o bodová světla, kterými si můžete přisvítit na líčení či na jinou činnost, která vyžaduje dokonalou viditelnost. Na trhu jsou pak i designové svítilny. Trendy kousky najdete např. tady: https://www.sinsay.com/cz/cz/. Zde si jistě vyberete dekorativní svítidlo do moderní koupelny i vy.

Stylová lampa do koupelny
Stylová lampa do koupelny