Jak zvolit zásuvky a vypínače? Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Žádná domácnost se neobejde bez zásuvek a vypínačů. Tento zdánlivě drobný doplněk přináší nepřeberné množství designových možností. Některé rámečky vypadají jako zajímavá ozdoba, jiné pokračují v tradiční linii - ovšem v novějším pojetí. Vybírejte podle svého vkusu, ale v žádném případě nezapomeňte sladit rámeček zásuvky nebo vypínače s interiérem. A než se necháte unést smrští zajímavých provedení, myslete na praktičnost vypínače v reálném provozu.

Dokonalá technika je samozřejmostí, zaměřte se na design

Funkci vypínačů a zásuvek necháme dnes stranou a zaměříme se na eleganci a komfortní provedení rámečků. Výrobci představují nové trendy a zároveň novým stylem uchopují klasický design. Vypínače a zásuvky se tak stávají plnohodnotným dekoračním prvkem, který oživí bílou stěnu nebo naopak barevně podtrhne moderní barevné interiéry. Zároveň máme možnost zvolit sympatické rámečky v retro stylu s nádechem neotřelosti a luxusu.

Materiály 

Klasický vypínač a zásuvka z bílého plastu mohou působit jako klišé. Obzvláště, když plast jako materiál skýtá široké možnosti tvarového i barevného zpracování. Příjemné oblé tvary nebo moderní hrany se hodí téměř do každého typu místnosti, takže zachováme nadčasovost investice.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ještě příjemnější na dotyk jsou vypínače ze dřeva, které výborně doplní přírodně laděné místnosti. Alternativou s nádechem luxusu je na dotyk měkký kožený vypínač. Neotřele bude působit také rámeček ze skla.
Naopak k moderním kuchyním s nerezovými prvky (a nejen k nim) se hodí zásuvky a vypínače s kovovým rámečkem. Levnější alternativu představuje plastový rámeček v šedém provedení.

Barvy

U kovových rámečků máme na výběr z lesklých i matných odstínů, od stříbřité až po grafitovou barvu. Plastové varianty a jejich kombinace s jinými materiály nás barvami přímo zahrnou: zelená, okrová, barvy podzimního listí, dřevodekory, perleťové tóny a mnoho odstínů sytých i pastelových barev. U některých výrobců kombinace výrazné a bílé barvy vytváří zajímavé geometrické obrazce.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)

Vyberte si na msítě

Ať už si vyberete jakoukoli variantu, doporučuje se před nákupem orientovat nikoli podle internetových katalogů, ale podle vzorků vypínačů: jak se vám líbí? Jaká je jeho barva na denním světle a hodí se vůbec k vaší výmalbě? Nezůstávají na něm nevzhledné stopy po otiscích prstů? Jak náročná bude jeho případná údržba? 
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
FIERA a.s.
Poslat poptávku