Jakých nemovitostí se týká dotační program NZÚ light a lze čerpat finance i na výměnu kotle?

Na co jste se ptali v energetické poradně? Přinášíme vám dva zajímavé dotazy a vyčerpávající odpovědi na ně. Oba dotazy se týkají dotačního programu Nové zelená úsporám light, první čtenář se ptá, jakých nemovitostí se program týká a druhý, zda je možné čerpat prostředky i na výměnu kotle.

Dobrý den, rád bych se zeptal na jaké nemovitosti je určen program Nová zelená úsporám Light.

Dobrý den, aktuálně spuštěný program Nová zelená úsporám Light se týká pouze majitelů rodinných domů, případně staveb určených pro rodinnou rekreaci (např. chata, chalupa), která je majitelem využívána pro trvalé rodinné bydlení a má přiděleno číslo popisné nebo evidenční. V obou  případech je nutné, aby v objektu měl vlastník domu nahlášený trvalý pobyt. Pro jiné formy bydlení – nájem, byt v bytovém domě tento program není určen.

Dobrý den, na co všechno je možné využít program Nová zelená úsporám Light? Lze zažádat i na výměnu kotle?

Dobrý den, aktuálně spuštěný program Nová zelená úsporám Light pro nízkopříjmové domácnosti je zaměřen na zateplení, případně výměnu výplní otvorů. Podpořit lze (i jen částečné) zateplení fasády, kompletní zateplení střechy, stropů pod půdou nebo stropů k suterénu, či zateplení podlah na zemině. Ohledně výplní otvorů lze zadotovat (i jen částečnou) výměnu oken, střešních oken ve vytápěných místnostech, případně výměnu vchodových dveří. Na výměnu zdrojů je aktuálně určen klasický program Nová zelená úsporám.

Energy Centre České Budějovice Poslat poptávku