Kované brány a ploty pro náročné Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Kovářství je vzácné, ceněné a historií prověřené řemeslo, které má své důležité místo i v současnosti – v podobě uměleckého kovářství. Železo je flexibilní materiál, který má řadu předností. Musí se však využít speciální techniky a postupy k jeho zpracování, které dobře ovládá jen zkušený kovář. Umělecký kovář umí vytvořit předměty estetické, ale zároveň i účelové. Můžete si tak nechat vyrobit na míru a podle vašich představ například kovanou bránu, točité zábradlí, plot či bezpečnostní mříže.

Kované brány a ploty vám zajistí nejen vyšší bezpečnost, ale také majestátně reprezentativní a pohodlný vstup na váš pozemek. Při vhodně zvoleném typu a materiálu vytvoří kovaná brána a plot či plotová výplň s vaší zahradou a domem vysoce estetický celek.

Kované ploty

Kované ploty se vyznačují kvalitou a dlouhou životností. Jejich pevná konstrukce zabezpečí a ozdobí váš pozemek. Z velkého množství vzorů a barev si můžete vybrat typ plotu, který podtrhne styl a charakter vašeho bydlení. Plot navíc můžete „doladit“ zakončením jeho vrchní části některou z mnoha variant kovaných špic.

Kované brány a branky

Aby vjezdové brány i kované branky vytvořily harmonický celek s kovaným plotem, vyrábí se obvykle ve stejném designu. Vjezdové brány si můžete podle vašich požadavků a prostorových možností nechat vykovat jednokřídlé, dvoukřídlé, nebo posuvné do boku. Posuvné brány mohou být pojezdové po kolejnici, samonosné (nesené), nebo teleskopické. Pro vysoký komfort užívání lze brány osadit kvalitním automatickým pohonem na dálkové ovládání. Můžete si vybrat také z různých typů pohonů: pístové, pákové, nebo podúrovňové, které jsou skryté v terénu a nijak nenaruší design brány.
Kované posuvná brána
Kované posuvná brána
Kovaná plotová výplň
Kovaná plotová výplň
Kovaná branka
Kovaná branka
Kovaná branka
Kovaná branka
Kovaná branka
Kovaná branka
Křídlové brány jsou vhodné do míst, kde je nedostatek prostoru pro použití brány posuvné. Výhodou křídlové brány je její jednoduchá stavební připravenost, nevýhodou je blokování prostoru za průjezdem.

Posuvné brány lze použít při vjezdech do soukromých i průmyslových objektů. Posuvná pojezdová brána jezdí na kolejnici, která je instalovaná na betonový základ. Výhodou je vhodnost pro těžké posuvné brány a potřeba menšího prostoru pro odsunutí.

Samonosné vjezdové brány umožňují díky své konstrukci bezúdržbový provoz, který nevyžaduje vyrovnaný terén. Proto jsou velice oblíbené. Pro tyto brány je však nutné mít k dispozici dostatek bočního prostoru pro její posun.

Teleskopické posuvné brány jsou tvořeny dvěma navzájem propojenými křídly, kde je jedno křídlo posouváno pohonem a druhé křídlo přes pomocný převod.

Povrchová úprava kovaných plotů a bran

Pro extrémně dlouhou ochranu kovaných plotů a bran před korozí a zajištění dlouhé životnosti je povrchová úprava řešena žárovým zinkováním. Tím se vyhnete pozdějším investicím. Ke konečné úpravě povrchu jsou používané speciální kovářské barvy s přídavkem grafitu.

Zdroj: www.zamecnictvi-kovarstvi.cz
Detail kovaného oplocení
Detail kovaného oplocení
Kovaná křídlová brána
Kovaná křídlová brána