Obklad fasády Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Ať už uvažujete o realizaci nové fasády, nebo jen o inovaci svého interiéru, jste na dobré adrese. Kamenné obklady jsou bezesporu současným designovým trendem. Jak je již však o kameni známo, je to nadčasový materiál, který bude v kurzu v jakékoli době. To ale platí pro všechny přírodní materiály. A právě nyní vám představíme místo, kde si tyto obklady můžete prohlédnout a případně i zakoupit. A nutno říct, že v tomto případě stojí osobní návštěva opravdu za to.

Firma Kamenné obklady ŘEPA se prodejem přírodního a umělého kamene zabývá již dlouhou řadu let. Jak ostatně říká její majitel: „Vždy jsme chtěli vytvořit místo, kde by si obklad na dům mohl vybrat úplně každý. K tomu potřebujete dostatek prostoru a ten jsme teď konečně ve Zlíně našli“. Právě ve Zlíně se totiž tato nová vzorkovna nachází. Rozdíl mezi běžnými prodejnami s obkladovým kamenem a tou zlínskou tkví hlavně v počtu vystavených vzorů a ve velikosti vyvzorování. „Většinou vám v obchodě, kde tento materiál nabízejí, ukážou 2 kousky obkladu, nebo malinkou plochu, ze které si dle mého názoru není možné představit obložení celého domu. Proto jsme si dali tu práci a každý obklad vyvzorovali po celých metrech čtverečních“, doplňuje majitel vzorkovny.

To bude pravděpodobně hlavní důvod, proč se sem zákazníci sjíždějí prakticky z celé Moravy a částečně i z různých koutů celé ČR.

Kamenný obklad fasády
Kamenný obklad fasády

Ve vzorkovně najdete jak obklady do interiéru, tak i do exteriéru, tedy k venkovnímu použití. Je zde také výstavka sádrových obkladů, které jsou právě kvůli absenci mrazuvzdornosti určeny pouze do vnitřních prostor. O kousek dál naleznete betonové obklady, často označované jako „umělý kámen“. Dále samozřejmě nesmí chybět přírodní kámen. Jsou zde k vidění různé křemence, břidlice, mramory, pískovce. Škála je opravdu široká. No a samostatný prostor zde mají také cihlové obkladové pásky, takzvané „lícovky“. Ty jsou už řadu let velmi vyhledávaným artiklem a také nepodléhají výkyvům trendů.

Působivý kamenný obklad v interiéru
Působivý kamenný obklad v interiéru
Kamenný obklad terasy
Kamenný obklad terasy

Výběr obkladu z všemožných odstínových variací a struktur není jednoduchý. Zvlášť pokud vybíráte fasádní obklady. Proto je velice příjemné, že si na prodejně můžete od obsluhy zapůjčit vzorek konkrétního obkladu, který si následně můžete doma přirovnat na dané místo, které chcete obkládat. Platí totiž, že při různých světelných podmínkách vypadá každý obklad docela jinak. Sami jsme se o tom přesvědčili, když jsme si jeden zdánlivě černý obklad vynesli ven před prodejnu a zjistili jsme, že na denním světle je obklad spíš šedý.

Kamenný obklad fasády
Kamenný obklad fasády

Abyste se v tom množství kamene dokázali zorientovat, doporučujeme vám udělat si nejdříve doma takzvaný předvýběr na webových stránkách prodejce. Na e-shopu najdete spoustu fotek a inspirací a můžete si tak z klidu domova na papírek napsat vaše favority. Pak už jedete do vzorkovny „na jisto“ a jdete v podstatě vybírat už jen z vašich horkých kandidátů. O poznání vám to usnadní výběr.

Veškeré informace jak o vzorkovně, tak i o samotných nabízených obkladech najdete přímo na webu prodejce Kamenné obklady ŘEPA - https://www.obkladyrepa.cz/

Kamenný obklad v interiéru
Kamenný obklad v interiéru
Kamenný obklad v interiéru
Kamenný obklad v interiéru
Kamenné obklady ŘEPA Poslat poptávku