Kamenná drť Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

To vám tak po cestě do práce najednou trkne do očí úzký roztomilý chodníček z kamínků a nápad je na světě. Barevný výsyp mezi trávníkem a oplocením působí vesele, a tak si říkáte, jak by tento způsob úpravy mohl vypadat i kolem vašeho domu.

Dekorativní drť a její použití

Okrasné drtě mají mnoho způsobů využití. Nejčastěji se používají k obsypaní keřů, stromů nebo skalek. Často ji uvidíme právě jako dekorativní pruh, který dělí trávník a jinou plochu – třeba plot nebo zídku. Díky různým tvarům, barvám a velikostem docílíte osobitého vzhledu, který si přizpůsobte vlastní fantazii. Typické místo má dekorační drť jako okrasný prvek v japonských zahradách.

Pomocník pro zahrádkáře

Pohled na seskupení vody a kamenů je balzámem pro duši. Dekorační drtě proto často najdeme okolo bazénů, jezírek nebo zahradních fontán.

Pokud hledáte finančně dostupný minerální mulč, pak je dekorační drť správnou volbou. Při vhodném použití očekávejte znatelné snížení péče o zahradu – menší potřebu pletí a minimální ohrožení vodní či vzdušnou erozí. Okrasná kamenná drť má i další pozitivní vlastnosti, a to že nehnije a je mrazuvzdorná

Kamenná drť
Kamenná drť

Bezúdržbová drť

Rychlost každodenního života často nedovoluje navštěvovat hroby tak, jak je potřeba. Je známo, že starost o místo posledního odpočinku zesnulých může být časově, ale i fyzicky náročná. Dekorativní kamenná drť je proto vhodným řešením údržby hrobů nebo okolí náhrobků. 

Díky své dlouhé životnosti je oblíbeným materiálem používaným právě pro tyto účely. Vytvořte kombinovanou mozaiku nebo použijte dekorativní drť jedné barvy. Populárním odstínem je bílý mramor – působí klidně a harmonicky.

Tvoření s okrasnou drtí

Všechny budoucí nevěsty chtějí mít svůj den „D“ dokonalý. Proto je okrasná drť ideální pro svatební aranžování. Možností je spousta. Krásnou dekoraci vytvoříte nasypáním okrasné drtě do sklenic či vázy s vodou, kde se na hladině pohupuje plovoucí svíčka. Díky maličkostem docílíte kouzelné romantické atmosféry.

Vyšperkujte si interiér vašeho domova barevnými okrasnými drtěmi – bílou drť kombinujte s černou nebo lávovou s načervenalým odstínem. Vylaďte si své hnízdečko do posledního detailu.