Tepelné čerpadlo ACOND Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Nové tepelné čerpadlo ACOND PRO bylo vyvíjeno s ohledem na fakt, co lidem na čerpadlech nejvíce vadí. A co myslíte? Ano, je to přílišná hlučnost! Proto výrobce vyladil toto tepelné čerpadlo na akustický výkon pouhých 48,4 dB, což je hlučnost například tichého rozhovoru dvou lidí, zvuk mírného deště a nebo moderní chladničky. Nové tepelné čerpadlo ACOND PRO prostě v noci nikoho neruší ani nebudí. Postavíte vedle něj přes den kočárek s miminkem a nadále klidně spí.

ACOND PRO až 60x tišší

Kvalitní tepelná čerpadla jsou tichá a naopak ta méně kvalitní hlučí. Známý fakt, přičemž tichost provozu tepelných čerpadel je opravdu klíčová. Aby se na vás však nezlobili sousedé ani stavební úřad, vyrobila česká firma ACOND zřejmě nejtišší tepelné čerpadlo vůbec. Pokud porovnáme jednoznačný údaj ze zkušebny, totiž hladinu akustického výkonu, nikoliv tlaku, jsou údaje vynikající. Oč jde? 

Hladina akustického tlaku je u vzduchových tepelných čerpadel jedním z nejdůležitějších parametrů pro vaši spokojenost na mnoho a mnoho let. Rozdíl 3 dB znamená dvojnásobnou hlučnost, rozdíl 6 dB znamená čtyřnásobnou hlučnost a rozdíl 9 dB znamená osminásobnou hlučnost. Porovnávejte proto vždy akustický výkon, nikoli akustický tlak.

Instalované tepelné čerpadlo ACOND
Instalované tepelné čerpadlo ACOND

Tepelná čerpadla ACOND PRO jsou oproti jiným tišší o 3 dB, což představuje poloviční hlučnost. Pokud je ACOND PRO tišší o 6 dB, je 4x tišší. Když je ACOND PRO tišší o 9 dB je tišší dokonce 8x! ACOND PRO N má hladinu akustického hluku 48,4 dB, ACOND PRO R pak 49,3 dB. Většina tepelných čerpadel na českém trhu se přitom pohybuje v rozmezí 55 až 65 dB, což znamená, že české tepelné čerpadlo ACOND PRO je 4x až 60x tišší než velká část ostatních.

Uvedené údaje plynou z teorie hladiny akustického výkonu, která je dána rovnicí 

Porovnání hlučnosti tepelných čerpadel

 Acond PRO-NNibe F2120 8Vaillant VWL 55/6 A 230VAlpha Innotec LWD 50AMasterTherm BoxAir-22lEcoforest Eco Air PRO 1-7IVT AIR X 70
Akustický výkon [dB(A)48,4535457635553
Akustický tlak 1m [dB(A)]40,4454649554745
Akustický tlak 3m [dB(A)]30,935,536,539,545,537,535,5
 Acond PRO-RNibe F2120 20Vaillant VWL 105/6Alpha Innotec LWD 90AMasterTherm BoxAir-37lEcoforest Eco Air PRO 3-12IVT AIR X 130
Akustický výkon [dB(A)49,4535962655557
Akustický tlak 1m [dB(A)]41,4455154574749
Akustický tlak 3m [dB(A)]31,935,541,544,547,537,539,5

Spolehlivé údaje o hlučnosti tepelného čerpadla najdete na oficiálním energetickém štítku výrobku. Krátké vysvětlení údajů na štítku najdete na následujícím videu.

Prvotřídní kvalita MADE IN CZECH

Čerpadla ACOND je však třeba „vypíchnout“ i z jiných důvodů. Vyráběna jsou z nejkvalitnějších materiálů a nejlepších možných součástek (např. špičkový kompresor SCROLL). Celá jsou z nerezu a v trubkách jim koluje supermoderní ekologické chladivo R290. Veškeré komponenty k čerpadlům jsou přitom stále skladem a poruchy jsou proto řešeny okamžitě a bez čekání na náhradní díly z druhého konce světa. 

Výroba tepelných čerpadel ACOND
Výroba tepelných čerpadel ACOND

Extrémně účinné čerpadlo a přitom levné na provoz

I když venku mrzne až praští a teploměr atakuje -22 °C, tepelné čerpadlo ACOND PRO neslyšně vrní a ohřívá vodu až na teplotu 65 °C bez jediného zapnutí přídavného elektrokotle. ACOND PRO tedy topí ekonomicky a přitom bez práce. Žádné uhlí, žádné štípání dříví, žádné platby za plyn či dálkové teplo. A přitom své tepelné čerpadlo prakticky vůbec neuslyšíte. A ani vaši sousedé.

Výroba tepelných čerpadel ACOND
Výroba tepelných čerpadel ACOND

100% servis a napojení na dispečink

Rodinná česká firma ACOND se může pyšnit dvacetiletou tradicí výroby tepelných čerpadel, která vám dovezou kamkoli po celé ČR a odborně nainstalují. A pokud se vašemu tepelnému čerpadlu náhodou něco stane, nemusíte nic řešit, jelikož se o tom dodavatel dozví jako první a zajistí bezprostřední nápravu. Umožňuje to napojení čerpadla na dispečink. Nejenže má výrobce o svém čerpadle neustálý přehled, ale dovede je v konkrétních případech dokonce opravit i na dálku. A o vaše čerpadlo se postará i poté, co skončí záruka. Na dispečink je totiž napojeno nadále.

Napojení na dispečink je klíčové
Napojení na dispečink je klíčové

Teplota média a energetická třída čerpadel ACOND PRO

Energetická třída A+++ zajišťuje teplotu média 35 °C pro novostavby a jejich podlahové topení a 55 °C pro rekonstrukce RD, tedy pro radiátory. A to i za velmi nízkých teplot venkovních. Energetická třída A+++ je při 55 °C pro radiátory velmi důležitá. Poznáte tak technickou pokročilost a vyspělost čerpadla a znamená to také, že čerpadlo dokáže topit i v nízkých venkovních teplotách, kdy je obvykle nejvyšší spotřeba elektřiny. A+++ tak přináší významně nejvyšší úspory, přitom připravuje velmi ekonomicky i teplou vodu. S A+++ ušetříte nejvíce, proč si kupovat horší? A+++ i při 55 °C má přitom asi jen český ACOND.

Instalované tepelné čerpadlo ACOND
Instalované tepelné čerpadlo ACOND

Jmenovitý tepelný výkon a další parametry čerpadel ACOND PRO

Jmenovitý tepelný výkon je hodnotou důležitou pro výpočet SCOP a neznamená maximální výkon čerpadla. Existují však ještě nejméně dva další parametry důležité pro výběr tepelného čerpadla. Jedním z nich je maximální teplota topné vody kompresorem při -15 °C. Pokud například čerpadlo dokáže kompresorem při -15 °C ohřát vodu na 70 °C, ukazuje to, že jsou použité kvalitní a správně dimenzované díly, tepelné čerpadlo se v reálném provozu bude pohybovat daleko od provozních limitů a bude tak mít delší životnost. Tepelné čerpadlo také bude schopné připravovat i teplou vodu v zimě bez elektrického dotápění. Ušetříte prostě více a čerpadlo bude mít delší životnost. Důležitá je také nejen délka záruky na díly, ale i na práci. Délka záruky pouze na díly znamená, že po dvou letech už za případný servis platíte.

Tepelné čerpadlo ACOND
Tepelné čerpadlo ACOND