Zapomeňte na poruchové žaluzie a na šedé rolety, které se častěji zasekly, než opět navinuly. Dnes jsou na trhu výrobky z kvalitních materiálů a opravdu funkčních mechanizmů. Navíc si můžete vybrat z nepřeberného množství barev i motivů, které vám splynou s okenními rámy, nebo naopak stylově doplní váš interiér.

Žaluzie s řetízkovým ovládáním

Horizontální žaluzie jsou nejpoužívanější stínící clonou. Jejich největší předností je příznivá cena, ale také variabilita použití. Hodí se do starších typů oken, oken špaletových, eurooken, oken plastových, hliníkových, ale i do oken atypických tvarů. Žaluzie jsou montovány na vnitřní stranu okenního křídla, samotná instalace je rychlá a jednoduchá. Nosné prvky jsou buď ve standardním ekonomickém provedení z válcovaného plechového profilu nebo z extrudovaného hliníku, který je komfortnější. Všechny upevňovací prvky jsou překryty plastovými krytkami, což zaručuje dlouhou životnost. Maximální plocha jedné žaluzie je 2,5 m2.

Snadná regulace průchodu světla do místnosti je zajištěna kuličkovým řetízkem a brzdou. Můžete tak lamely naklápět, ale také vytahovat a spouštět do různých poloh. Barevné provedení vodícího systému se přizpůsobí rámům vašich oken, barvu lamel si můžete vybrat z palety nejrůznějších odstínů. Údržba žaluzií je snadná a časově nenáročná díky speciálnímu kartáči. Žaluzie jsou navíc i omyvatelné.

Žaluzie Neoisolite s možností vyjmutí

Nespornou výhodou typu Neoisolite je snadné demontování celé žaluzie z rámu okna. Podobně jako předchozí varianta, je i tato v horizontálním provedení s řetízkovým ovládáním. Vhodná je do plastových, dřevěných i hliníkových oken. Vodící profil je vyroben z kvalitního extrudovaného hliníku s vysokou tuhostí. Profil je zkompletován s krycím profilem a jako jeden celek se montuje na okenní křídlo pomocí rohových úchytů. Díky tomu se dá žaluzie snadno namontovat, ale také demontovat - například při mytí oken.
Foto: www.climax.cz, vertikální žaluzie
Foto: www.climax.cz, vertikální žaluzie
Foto: www.climax.cz, horizontální žaluzie z bambusu
Foto: www.climax.cz, horizontální žaluzie z bambusu
Typ Neoisolite má elegantní design, delší životnost a v případě zájmu je možné nainstalovat i elektrické ovládání žaluzie. Profily se potahují do takové barvy, aby naprosto splynuly s rámem vašeho okna. Lamely jsou k dostání v nejrůznějších barvách a nepřeberném množství odstínů.

Meziskelní žaluzie i v plastových oknech

Meziskelní žaluzie už nejsou výsadou jen starých šroubovacích oken! Nenechte si ujít novinku na trhu – bezkonkurenční integrované žaluzie umístěné uvnitř dvojskla. Meziskelní horizontální žaluzie se vyrábějí dle náročných specifikací výrobních standardů a do okna se vkládají již při jeho výrobě. Žaluzie je ovládaná magnetem umístěným vně okna, díky tomu nemůže dojít k úniku meziskelního plynu. Vytahování, spouštění i naklápění lamel ovládáte pomocí magnetického přenosu přes sklo mezi externím a vnitřním magnetem.

Nesporné výhody meziskelních žaluzií jistě napadnou každého z vás. Díky kvalitním materiálům a nulovému riziku poškození je to především dlouhá životnost. Vzhledem k umístění mechanismu uvnitř skel je tento typ naprosto bezúdržbový! Žádné usazování prachu a snadné mytí skel. Oproti klasickým žaluziím lépe regulují teplo i světlo a narozdíl od rolet mají větší prosklenou plochu. Navíc není nutné vrtání do profilů okna. Především jsou však meziskelní žaluzie luxusním doplňkem vašeho bytu či kanceláře.
Foto: www.climax.cz, horizontální žaluzie
Foto: www.climax.cz, horizontální žaluzie
Foto: www.climax.cz, horizontální žaluzie
Foto: www.climax.cz, horizontální žaluzie
Látkové rolety

Co si představíte, když se řekne roleta? Zašedlou látku s navazovanou šňůrou, která se ne a ne vytáhnout? Tak to je už opravdu minulost. Moderní textilní rolety jsou praktickým i estetickým doplněním vašeho interiéru. Spolehlivé mechanismy vás přesvědčí o kvalitě a nejrůznější druhy látek vás potěší nejen stínícími vlastnostmi, ale také možností výběru z nepřeberného množství barev a motivů.

Látkové rolety Orion jsou určené pro zastínění místností v rodinných domech, bytech i kancelářích. Mechanismus sestává z vnitřní látkové rolety, krytu návinu z kvalitního hliníku a  krycích lišt také z extrudovaného hliníku. Roleta se montuje přímo na rám plastových oken. Krycí box i lišty rolety jsou k dostání jak v základních barvách, tak v imitaci dřeva. Maximálně se tak přizpůsobí vašemu interiéru. Ovládání je jednoduché díky samoaretačnímu řetízku, který umožňuje nastavit roletu v jakékoli pozici bez dalšího připevnění k rámu okna. Oproti žaluziím má roleta maximální plochu až 3,7 m2.

Látkové rolety Apollo jsou konstruované tak, aby mohly být využity na plochu až 9 m2. Proto se nejlépe hodí do kancelářských budov, bank, nemocnic, autosalonů aj. Celý mechanismus je velmi jednoduchý. Konstrukce je bez navíjecího boxu i bočního vedení. Látka se totiž navíjí na hliníkovou extrudovanou hřídel (průměr 34 mm). Hřídel je zachycena v bočních držácích, které se kotví do stropu nebo stěny. Látka je zakončena hliníkovým extrudovaným profilem kulatého průřezu. Díky kvalitě látky a celého mechanismu je roleta odolná proti vlhkosti, prachu i mechanickému poškození.
Foto: www.climax.cz, látkové rolety
Foto: www.climax.cz, látkové rolety
Foto: www.climax.cz, látkové rolety
Foto: www.climax.cz, látkové rolety