Pokládka dlažby pomocí systému GuttaTile Leveling Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Položit dlažbu přesně je cílem každého řemeslníka, který se do této realizace pustí. To je však pouze polovinou úspěchu. Druhou polovinu zajistí důkladná příprava a hlavně vhodné náčiní. A tím je rozhodně systém přesné pokládky GuttaTile Leveling.

Jedná se totiž o pohodlný a účinný systém, se kterým pracují kutilové i profesionálové při pokládce dlažby a obkladů. Nivelační kleště, spony a klíny zajišťují stejně široké spáry mezi jednotlivými dlaždicemi, dokonalé vyrovnání obkladových prvků a urychlují celý proces nastavování jednotlivých dlaždic a obkladaček.

Systém přesné pokládky dlažby GuttaTile Leveling je možné použít v interiéru i exteriéru, při podlahové i stěnové aplikaci obkladových materiálů. Tedy např. při pokládce dlažby na balkóně, na terase, v koupelně, kuchyni i při obkládání stěn.

Spony GuttaTile Leveling
Spony GuttaTile Leveling

GuttaTile Leveling se využívá při pokládání dlažeb nebo lepení obkladů s tloušťkou od 3 mm do 15 mm. Kleštěklíny se dají používat opakovaně, spony jsou určeny pro jedno použití. Jsou vyrobeny ve čtyřech různých barvách, aby nebylo možné je zaměnit. Každá barva reprezentuje určitou tloušťku od 1 do 3 mm. Je možné je použít pro všechny rozměry dlažeb a obkladů nebo tam, kde je potřeba menší spára.

Klíny GuttaTile Leveling
Klíny GuttaTile Leveling

S výše uvedeným náčiním pro obkladače je vhodné pracovat při fixaci dlaždic metodou Floating – Buttering. Jedná se o oboustranné lepení dlažby nebo obkladů, kdy se lepidlo nanáší jak na obkladový prvek, tak na podklad. Tato metoda celkově zpevňuje lepený spoj a zároveň eliminuje vzduchové dutiny, kvůli kterým může dlažba při mechanické zátěži prasknout. Jde o nejspolehlivější metodu lepení dlažby a obkladů.

Kleště GuttaTile Leveling
Kleště GuttaTile Leveling

Pokud si tedy chcete ušetřit obavy, že se v budoucnu dlažba hne nebo dokonce zničí, pokládejte a obkládejte pomocí systému GuttaTile Leveling.

Využití klínů a spon GuttaTile Leveling
Využití klínů a spon GuttaTile Leveling