Výrobní haly mmcité Bílovice (Zdroj: MONT-KOVO) Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Skladové montované haly jsou projektované v souladu s maximálním využitím vnitřního prostoru a úsporou investičních a provozních nákladů. V závislosti na komoditě jsou haly buď nezateplené, nebo zateplené sendvičovými panely.

Existují různé typy montovaných skladových hal, které se liší podle účelu a konstrukce. Tyto haly jsou však charakterizovány několika společnými vlastnostmi, jako jsou jednoduchost, rychlost montáže, úspora nákladů a využitelnost prostoru. Sklady mohou být buď zateplené nebo nezateplené, což záleží na povaze skladovaného materiálu a způsobu využití. Tento typ staveb lze použít i jako zemědělské haly, které se používají k ukládání zemědělských komodit, strojů a pro ustájení dobytka, tedy jako stáje, ale třeba i jízdárny.

Zateplené ocelové haly poskytují výbornou izolaci, zatímco nezateplené haly a velké přístřešky jsou vhodné pro skladování materiálu a zboží, které není náročné na teplotu. Ocelové konstrukce skladových a zemědělských hal se provádějí především jako rámové. 

Rámové haly mohou být vybaveny jeřábovou dráhou nebo regálovým systémem pro maximální využití prostoru.

Rámová ocelová konstrukce zemědělské montované haly, zemědělská hala a teletník Břest (Zdroj: MONT-KOVO)
Rámová ocelová konstrukce zemědělské montované haly, zemědělská hala a teletník Břest (Zdroj: MONT-KOVO)

Do skladových a zemědělských hal jsou zpravidla umístěny střešní hřebenové světlíky, které zajistí dostatek denního světla a sníží tak provozní náklady. Dále se mohou použít boční okenní pásy na obou stranách hal. Pro pohodlné nakládání a vykládání se používají sekční vrata s průmyslovými pohony a dálkovým ovládáním.

Skladové haly Šebek Zvole u Prahy opatřené světlíky (Zdroj: MONT-KOVO)
Skladové haly Šebek Zvole u Prahy opatřené světlíky (Zdroj: MONT-KOVO)

Opláštění skladových montovaných hal

Pokud jde o zateplenou halu, tak ocelová konstrukce je opláštěna kvalitními sendvičovými panely, které jsou snadno udržovatelné a trvanlivé. Tyto panely jsou neškodné pro zdraví a splňují přísné požární bezpečnostní normy pro výrobní nebo skladovací haly. Na druhé straně jsou nezateplené haly, které jsou opláštěny dostatečně pevnými a cenově dostupnými trapézovými plechy.

Zateplená skladová hala s patrem Svorto Otrokovice (Zdroj: MONT-KOVO)
Zateplená skladová hala s patrem Svorto Otrokovice (Zdroj: MONT-KOVO)

Zajímavé prvky

V případě požadavků investora mohou být i skladové a zemědělské haly obohaceny esteticky zajímavými prvky. Tyto prvky mohou zahrnovat například přístřešky nad vjezdy a okna, hranaté okapové systémy, které elegantně navazují na klempířské prvky, nebo loga investora. Haly lze navrhnout v různých zajímavých barevných kombinacích.

Zemědělská hala na klíč ZD Pravčice (Zdroj: MONT-KOVO)
Zemědělská hala na klíč ZD Pravčice (Zdroj: MONT-KOVO)

Zhotovitel stavby

Novou montovanou halu či rekonstrukci haly vám pomůže zrealizovat generální dodavatel společnost MONT-KOVO, spol. s r.o., která na trhu působí již od roku 1995 a má na svém kontě přes 900 montovaných hal. Zákazník si u společnosti MONT-KOVO může nechat zdarma vytvořit nezávaznou cenovou nabídku haly a může vždy očekávat vstřícnost, zkušenosti a vysokou úroveň poradenství v této oblasti. 

Více informací, fotografií a video z dronu naleznete na stránkách www.montkovo.cz.

MONT-KOVO spol.s.r.o. Poslat poptávku