Přírodní oleje pro dřevostavby Zobrazit fotky zobrazit 10 fotek

Dřevo jako přírodní stavební materiál je náchylné na sluneční záření a déšť. Ty mohou nejen změnit jeho odstín, ale i fyzikální vlastnosti jako je pevnost nebo pružnost a zkrátit tak životnost materiálu. Z tohoto důvodu je třeba chránit dřevo vhodným ošetřením.

Současný vývoj

V oblasti ošetřování dřeva se v posledních několika desetiletích ušel velký kus cesty. V současné době se pro ošetření dřeva ve venkovním prostředí používají především vodou ředitelné lazury. Stále oblíbenější jsou však kvalitní přírodní oleje a jejich kombinace s přírodními vosky. 
A právě ekologickým dřevostavbám přírodní oleje a jejich kombinace s přírodními vosky svědčí i sluší mnohem více než klasické lakování. Laky totiž uzavřou dřevo do jakéhosi ochranného povlaku a důvody, proč jste se rozhodli právě pro dřevostavbu, byste tak v podstatě pohřbili pod vrstvou umělé hmoty.
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba

Proč přírodní olej

Přírodní oleje jsou vyrobené ze 100% přírodních materiálů, neobsahují žádné alkydy, silikony nebo ropné látky. Jedná se tak o plně obnovitelné suroviny. Přírodní oleje se po nátěru vsakují hluboko do dřeva a tvoří tak silnou a trvanlivou impregnaci, dřevinu vyživují a prodlužují její životnost.
Dřevo napuštěné olejovým nátěrem si zachovává svou přirozenou prodyšnost. Mohou z něj stejnoměrně prostupovat vodní páry, což zaručuje správné vysychání dřeva a to pak tolik nepraská. Zachována je i vysoká schopnost difúze, díky čemuž dřevo neztrácí žádnou ze svých oceňovaných vlastností a výhod - v interiéru dřevostavby tak budete mít vždy příjemné klima. 
Dřevostavba
Dřevostavba

Použití přírodních olejů pro dřevostavby

Vzhledem k tomu, že přírodní oleje můžeme s výhodou použít i na vlhčí dřevo, výborně se hodí k ošetření srubových a roubených staveb. Lze s nimi přitom pracovat i za velmi nízkých teplot. Na rozdíl od klasických laků mají dokonalou přilnavost a zaručeně se nikdy neoloupou. Přírodní olej se neodlupuje, nýbrž sprašuje a po určité době se jednoduše přetře.
Pro nátěry dřevostaveb doporučujeme v interiéru provést jeden nátěr základním olejem a jeden nátěr přírodním voskem. V exteriéru pak jeden nátěr základním olejem a jeden pigmentovanou lazurou.
Zdroj použitých fotografií: www.kreidezeit.cz
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba
Dřevostavba
Přírodní barvy a oleje na dřevo KREIDEZEIT Poslat poptávku