Proč potřebujeme betonové podlahy Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Pro svou odolnost vůči vysokému zatížení, dlouhou životnost a pevnost je beton využíván nejen v průmyslových provozech, ale také v našich domovech.

Přednosti betonu

Beton je levný, vyznačuje se vysokou životností, pevností a odolností vůči velkému zatížení. Jeho pokládka je rychlá a levná a díky možnosti probarvení lze vzhled betonu přizpůsobit interiéru či exteriéru domu.

Použití betonu

Lité betonové podlahy jsou používány především v průmyslových objektech, protože splňují vysoké požadavky na zatížení, pevnost a životnost. V domácnostech jsou betonové podlahy oblíbené na příjezdové cesty, parkovací stání, v garážích a technických částech domu. Stále častěji však lze vidět betonovou podlahu v obýváku nebo v kuchyni. Interiéru dodá originální a umělecký nádech, velmi dobře se udržuje a je odolná vůči mechanickému poškození. Oblíbená je v domácnostech, jejíž členové se neradi přezouvají.

Cementový beton

Nejčastější formou betonu je cementový beton, jehož pojivem je cement, plnivem kamenivo a přidává se voda. V betonu během hydratace a tvrdnutí probíhají fyzikální a chemické procesy, při nichž získává mechanickou pevnost a odolnost. Pevnost betonu se odvíjí od množství a vlastností cementu, ale záleží také na kamenivu a vodě.
Pokládka cementového betonu
Pokládka cementového betonu
Cementový beton
Cementový beton

Betonové lité podlahy

Betonové lité podlahy jsou nazývány podlahami finálními. Nejčastěji bývají povrchově upravovány strojním hlazením, při kterém je povrchová vrstva zušlechťována speciálními vsypy, které zlepšují finální vlastnosti povrchové vrstvy. Litou betonovou podlahu lze i obarvit, což je kvalitnější i levnější, než provedení barevného povrchového nátěru.

Přednosti lité betonové podlahy

Povrch lité betonové podlahy je extrémně mechanicky odolný, nenáročný na údržbu, pevně spojený s nosnou částí podlahy, bezprašný a hladký (ale přitom neklouže). Betonové podlahy jsou univerzálně použitelné a vhodné do novostaveb i k rekonstrukcím budov a lze je pokládat i v zimě do teploty -10°C.

Namíchat či koupit?

Beton si můžeme namíchat i sami. Vystavujeme se však riziku, že se nám nekvalitně namíchaný beton bude drolit a praskat. Proto je lépe koupit si beton hotový, kvalitně namíchaný a vyhnout se tak nepříjemným překvapením a zbytečným starostem s opravami popraskaných podlah.

Proč si betonovou litou podlahu nechat udělat?

Hlavním důvodem je především rychlost pokládky, kvalita a komplexnost (součástí bývá i instalace vnitřní izolace) prováděné práce. Speciální způsob strojního pokládání a hlazení betonového potěru zajišťuje zlepšení stropní izolace před kročejovým hlukem.

Zdroj: www.betonkr.cz
Zarovnávání lité podlahy
Zarovnávání lité podlahy
Litá podlaha
Litá podlaha
Zarovnávání lité podlahy
Zarovnávání lité podlahy
Broušení lité podlahy
Broušení lité podlahy
Tmelení dilatačních spár
Tmelení dilatačních spár
Beton K.R. - betonové podlahy Poslat poptávku