Proč topit konvektory?

Proč topit konvektory?

Jak vytápět rodinný dům či firemní prostory efektivně? Využijte vytápění podlahovými konvektory.

Otopná tělesa na míru

Otopná tělesa na míru

Určitě bude každý souhlasit s tím, že pokud se má u sebe doma cítit dobře, musí být prostředí kolem něj příjemné na pohled. Estetika hraje ve vnímání okolí důležitou roli. Každý jistě ví, jak v jinak velmi pěkně zařízeném bytě nebo domě působí staré radiátory a otopná zařízení. Jak se lidově říká „jako pěst na oko“. Tato situace má své řešení a zdá se být úplně jednoduché.

Stylový radiátor?

Stylový radiátor?

Většina domácností má takový topný systém, jehož součástí jsou radiátory. Tato zavěšená tělesa mají různý tvar a různý design. Možná, že leckdo má doma spíš tlustý a zaprášený nevzhledný radiátor, který navíc zabírá spoustu místa. Ani sebelepší snahy o kultivaci interiéru pak nepomůžou. Radiátor samozřejmě nelze zakrýt a vytápět nábytkem, a neprakticky rozměrný kvádřík se v místnosti vyjímá i když je kolem rozestaven atraktivní moderní nábytek. Máte chuť na stylový design a podpoření stylovosti interiéru, které bude dotažené do konce? Pak myslete i na radiátory. Jak vypadají ty nejmodernější, nejúčinnější a nejkrásnější?

Teplo ušité na míru

Teplo ušité na míru

Teplo už dávno není jen výsadou, kterou se může pochlubit sluníčko. To, co kdysi bylo komfortem, je dnes standardem. Teplovodní topení se poprvé objevilo v 17. století a dnes představuje nejběžnější způsob topení. Moderní bydlení by mělo vyhovovat nejen ze zdravotní stránky, ale jeho součástí by mělo být i úsporné hospodaření s energiemi. Proto umět si vybrat je stejně důležité jako mít nohy v teple.

Radiátor - teplo, po jakém toužíte

Radiátor - teplo, po jakém toužíte

Způsoby, jimiž si lidé zajišťují teplo, prošly od úsvitu dějin mnoha proměnami. Kromě otevřeného ohniště, krbů, kachlových kamen či vynálezu centrálního topení patří k základním kamenům vývoje vytápění také speciální těleso, které dostalo název radiátor. První litinový radiátor byl údajně vyroben v druhé polovině 19. století americkým průmyslníkem Williamem Baldwinem.