Rovné plochy jsou základem každého bydlení Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Podlaha v bytě nebo v rodinném domě může mít jakkoli atraktivní povrch, ale bez dobrého podkladu nebude sloužit dobře a její kvalita se může velice brzy zhoršit. Rozhodující vliv má provedení lité potěrové vrstvy. Povrch vnitřních omítek nás bude obklopovat každý den a podobně jako u nekvalitně provedeného základu podlahy se ani ten nejzajímavější barevný odstín nebude vyjímat na nedokonalé ploše. Jak tedy na kvalitní podklady a rovné plochy v bytě nebo v domě?

Vytvořit rovný povrch vyžaduje řemeslnou zručnost. Na pomoc přichází moderní postupy, které jsou rychlejší, levnější a efektivnější než postupy tradiční, ale přesto se zde amatér může dopustit řady zásadních chyb. Strojní omítání i lití anhydritových podlah proto raději necháme na odbornících.

Lité samonivelační podlahy

Jednou z možností, jak vytvořit kvalitní podkladovou vrstvu, je kvalitně provedená litá potěrová podlaha. Pro její použití hovoří charakteristické vlastnosti litých podlah.

Tvoří ideální podklad pod koberce, PVC, dlažbu, parkety a další materiály. Oproti klasickým betonům se zmenšuje tloušťka potěru, není nutné armování a přitom je zachována vysoká pevnost vrstvy. S nižší vrstvou anhydritu se pojí nižší hmotnost, což umožňuje použití této podlahy pro rekonstrukce.

Plocha vyniká vysokou rovinností povrchu a nabídne optimální tepelnou vodivost. Ta se využívá při realizaci podlahového topení. Nehořlavý a biologicky nezávadný materiál se nanáší rychle, což přináší velké časové úspory. Odpadá stěrkování a dodatečné řešení nerovností.
Litá anhydritová podlaha
Litá anhydritová podlaha

Strojní vápenosádrové omítky (vnitřní)

Aplikace omítky strojním zařízením je jednoduchá, spolehlivá, rovnoměrná a především rychlá. Již jediná vrstva této omítky slouží jako vhodný podklad pod finální povrchovou úpravu (štukování není třeba). Nanesená vápenosádrová omítka je kvalitní povrchovou úpravou s vysokou rovinností. Povrch můžeme přirovnat k hladkosti sádrokartonových panelů.

Další vlastností jsou výborné tepelně-technické parametry, schopnost regulovat klima prostředí a důležitá schopnost omítky propouštět vodní páry z vnitřního prostředí ven.

Zdroj: www.rspodlahy.cz
Strojně realizované omítky, podlaha je připravena na vylití anhydritem
Strojně realizované omítky, podlaha je připravena na vylití anhydritem
RS Profistyle, s.r.o.
Poslat poptávku