Výběr nové pohovky není v současné obrovské nabídce žádný problém. Na trhu je velké množství značek, které se liší nejen cenou, ale i kvalitou, a je tedy vhodné si předem ujasnit, co od takové pohovky očekáváme. Sedací souprava je hlavní doplněk vašeho obývacího pokoje, a proto je nutné zaměřit se především na to, aby dobře ladila s ostatním vybavením pokoje i celého bytu.

První důležitou věcí při výběru sedací soupravy je její styl, který souvisí s použitím pohovky. Pokud má souprava sloužit pouze jako dekorační doplněk vašeho obývacího pokoje nebo je určena pouze pro hosty, rozhodně je třeba volit jiný design a typ, než v případě, že na pohovce každý večer sedá celá rodina.
Rozhodujícím aspektem výběru soupravy je, zda má být pohovka rozkládací na spaní, kolik by toho místa měla poskytovat a jak snadno se dá rozložit.

Jak už bylo řečeno, je nezbytné, aby pohovka ladila s vybavením místnosti, ve které bude umístěna. Sázkou na jistotu je klasický styl, který za pár let nevyjde z módy a hodí se prakticky ke všemu. Do těchto pohovek se potom vyplatí investovat více peněz.

Pokud jste si již soupravu zvolili, je na řadě výběr potahu. Pohovka z kůže je odolná proti polití, snadno se čistí a ošetřuje. Pohovky potažené jemnou látkou v pastelových barvách vypadají velmi pěkně, ale jejich údržba je náročná. Obecně se kvůli nečistotám vyplatí vybrat spíše tmavší barvy nebo jejich kombinace.

U sedačky, která má sloužit k sezení a odpočinku, je samozřejmě důležité pohodlí. Je proto nejlepší, pokud máte možnost si tyto vlastnosti vyzkoušet předem na vlastní kůži. K tomu abyste se cítili příjemně, je důležitá výška posezu. Zejména, pokud máte malé děti, je lepší vybírat spíše nižší typ, aby se na ní mohli posadit bez vaší pomoci.
Foto KODAD - MIKO kuchyňské studio
Foto KODAD - MIKO kuchyňské studio
Každá pohovka by měla bez problému vydržet až 10 let, a proto je velice důležitá kvalita a robustnost její konstrukce. Nejlepším držícím prvkem jsou dřevěné rámy, protože pokud začnou být nestabilní, dají se velice jednoduše zase přitáhnout k sobě. Kvalita rámu se pozná velice snadno - čím je pohovka těžší, tím je rám kvalitnější. Je proto dobré, zkusit si pohovku před koupí nadzvednout. Pokud by se vám zdála podezřele lehká, vybírejte jinde.

Společnost MAXDIVANI produkuje jak moderní, tak klasické pohovky. Jsou to produkty vyrobené pro všechny generace zákazníků, kteří mají odlišné životní styly.
Materiály pro výrobu pohovek MAXDIVANI se zpracovávají ve vlastním závodu v Itálii, a tak má MAXDIVANI zcela pod kontrolou všechny fáze od základního zpracování kůže až do finálních úprav.

Kolekce MAXDIVANI nabízí více než 200 modelů, které jsou dostupné v různých verzích, a zahrnuje jak pohovky, tak rozkládací křesla, rohové sestavy nebo lehátka. Všechny tyto výrobky mohou být potaženy buďto kůží nebo materiály z mikrovlákna. Vzorníky kůže a mikrovlákna obsahují celkem 450 různých barev a 18 různých druhů potahů. Nabídka kůží a mikrovlákna je dynamická, vlastně se neustále mění podle aktuálních trendů a obnovuje se dvakrát do roka.

Nároky zákazníků a jejich různé životní styly vytvářejí požadavky na design a funkčnost produktů MAXDIVANI, a proto je její produkce rozdělena do tří různých řad, lišících se vzhledově i cenově. Kolekce MAXDIVANI přináší soudobé i neformální modely, které poskytují komfort a pohodlí tradičních pohovek. Vznikají tak produkty inspirované moderním designem.
Kvalitní a elegantní kolekce FERRI ROCCO zahrnuje velmi luxusní a vytříbené modely pro ty nejnáročnější zákazníky. Nesmíme opomenout kolekci SOFA-IN zaměřenou na mladé zákazníky, vyznačující se velmi příznivou cenou, moderním designem a přitom si zachovávající standardně vysokou kvalitu.
Foto KODAD - MIKO kuchyňské studio
Foto KODAD - MIKO kuchyňské studio