Dobře těsnící okna jsou základ Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

S růstem nákladů za energie mnohé z nás zachvacuje panika a hledáme možnosti, jak a kde ušetřit. Jak snížit vaše výdaje za teplo? Výměna a pravidelná údržba okenního těsnění je jedna z možností, která výrazně zabrání únikům tepla z vašeho bytu nebo domu. To znamená, že nebudete muset tolik topit a zaplatíte méně na fakturách. Provedeme vás výběrem toho správného těsnění, která vám vydrží roky. Nezapomeňte si objednat vzorek před tím, než nakoupíte velké množství, abyste si byli jisti, že vám těsnění bude do oken pasovat. Výměnu těsnění zvládne průměrně šikovný kutil, pokud si ale nebudete jisti, je vždy lepší zavolat odborníka, který zaručí, že vaše investice nebyla zbytečná. 

Výměna těsnění do oken je jednorázová investice, která vydrží několik sezón

Kvalitním těsnění získáme:

  • Snížení nákladů za energie
  • Prodloužení životnosti okna
  • Pocitové teplo a šetření našeho zdraví

Doporučujeme do oken a balkonových dveří dávat pouze těsnění do drážky, které krásně zapadnou do profilu okna, nikde nepřekáží nevyčnívají a tudíž neodtlačuje profil křídla od okenního rámu. Hobby těsnění, které se nalepuje na staré těsnění může okno zásadně poškodit. Pokud zvolíme pryžové nebo-li EPDM těsnění máme jistotu, že jsme zvolili správně. Často používané silikonové těsnění do oken sice těsní dobře, nedokáže však vstřebat žádnou ošetřující látku, tím pádem je možné, že rychleji zestárne. Pokud budete své pryžové těsnění ošetřovat nanosilikonem nebo jiným přípravkem na údržbu těsnění, déle vám vydrží a jen tak nepopraská, nezpuchří nebo se nezačne drolit. Takto dobře udržované těsnění může vydržet 15 - 20 let.

Těsnění do oken neměníme každý rok, tedy pokud pořídíme to kvalitní, pryžové a do drážky…
Těsnění do oken neměníme každý rok, tedy pokud pořídíme to kvalitní, pryžové a do drážky…

Těsnění do drážky musí souhlasit s profilem vašeho okna

Když se rozhodnete pro správný materiál, proces výběru zdaleka nekončí. Okenní těsnění do drážky musí souhlasit s profilem vašeho okna. To znamená, že každý výrobce oken mám svůj jedinečný profil a vy se musíte ujistit, že zvolíte ten správný. Abychom si mohli být opravdu jisti správným výběrem, je dobré si objednat vzorky těsnění zdarma. Každý vzorek vyzkoušíme, zda nám do drážky profilu sedí a máme jistotu, že neobjednáme špatně.

Ošetřující prostředky dokážou zabránit také přimrzání nebo naopak přilepování těsnění teplem k rámu.
Ošetřující prostředky dokážou zabránit také přimrzání nebo naopak přilepování těsnění teplem k rámu.

Přetěsnění oken svépomocí nebo odborníkem?

Jak instalovat okenní těsnění se dozvíte například v článku, jak na přetěsnění oken, nákup, montáž údržba. Pokud si ovšem nejste jistí, raději si zavolejte odborníka. Firma Správa oken má momentálně podzimní akci: 10% sleva na materiál pokud si výměnu těsnění objednáte u nás i s montáží po Praze a okolí. Při objednávce nad 2000 Kč získáte ještě vlhkoměr zdarma, který vám pomůže zjistit, kdy je čas v místnosti vyvětrat.