Betonové střešní systémy vydrží Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek Střecha by měla chránit před nepřízní počasí, musí však také tepelně i akusticky izolovat. Vliv na trvanlivost střechy má spolu s vhodně zvolenou krytinou i její tvar a sklon. Nutno je mít na paměti, že ne každá střešní krytina se hodí na každou střechu. I když se jedná o stejný typ krytiny, vypadá na každé střeše jinak. Každý krov má také jinou únosnost. Vyplatí se vsadit na kvalitu renomovaných výrobců? A objevují se na trhu nějaké novinky?

Betonová střešní krytina Bramac

Sázkou na jistotu jsou ucelené a kompletní střešní systémy, nabízející nejen střešní krytinu, ale také nezbytné střešní doplňky, bez kterých se střecha neobejde. Nezapomínejte ani na zákaznický servis, který podle možností a požadavků investorů zcela jistě odborně a profesionálně navrhne střechu šitou na míru. Zapomínat by se nemělo ani na poskytovanou záruku.

Betonové tašky za nás prověřila historie, vždyť již po staletí bezpečně a spolehlivě ochraňují naše příbytky. Specialista na betonové tašky, firma Bramac, splňuje ta nejpřísnější kritéria a naplňuje potřebu vysoce kvalitního materiálu, vynikajících bezplatných služeb pro zákazníky a také lákavou zárukou.
Foto: TESIMA
Foto: TESIMA
Proč se rozhodnout právě pro betonové tašky? Na rozdíl od ostatních používaných materiálů tato střešní krytina získává časem vyšší pevnost. Tím je zaručena i nižší nasákavost, která je předpokladem pro poměrně vysokou mrazuvzdornost. Tuto střešní krytinu neohrozí požár a negativní vliv na ni nemají ani nízké či vysoké teploty a nezatěžuje ji ani nadměrná vlhkost.

V dnešní době je naprostým standardem široká nabídka modelů a také barevného provedení. Zjednodušeně lze konstatovat, že co bylo dříve téměř nemožné, je dnes skutečností. Betonovou krytinu proto lze dnes bez problémů pokládat i na střechy s nízkým sklonem. Novinkou je střešní systém Bramac 7o, který lze bezpečně použít pro střechy se sklonem 7o až 12o s ohledem na zatížení sněhem. Krytina je vylepšena kovovou zarážkou proti zpětnému průniku vody do vodovodních žlábků pod okrajem tašky. Naprosto stejným systémem jsou osazeny všechny doplňkové betonové tvarovky včetně plastových a kovových prvků.
Foto: TESIMA
Foto: TESIMA
Foto: TESIMA
Foto: TESIMA
KM Beta nabízí betonovou kvalitu

Všeobecné výhody betonové střešní krytiny jsme již zmínili. KM Beta nabízí elegantní vysoce účinné řešení pro střechy se sklonem od 12o do 90o. Novinkou na trhu je krytina zaručující vysokou pevnost, ale nižší hmotnost. Tím se výrazně snižuje zatížení krovu. Podélná i příčná výztuha tašky pak výrazně zvyšuje její lomovou pevnost.

Máte jasno a jste rozhodnuti pro betonovou střešní krytinu, nevíte však, jak by měla vypadat? KM Beta nabízí několik povrchových úprav, které zajišťují dlouhou životnost, rovnoměrnou barevnost v celé ploše a také barevnou stálost. Je z čeho vybírat:
  • Elegant - dvojitý akrylátový nástřik
  • Briliant - speciální dvojitý nástřik s leskem
  • Standard - probarvený beton bez povrchové úpravy
  • Efekt - trojitý akrylátový nástřik vytvářející barevný efekt, možná kombinace barev je hnědá a cihlová
Foto: TESIMA
Foto: TESIMA
Foto: TESIMA
Foto: TESIMA
Nezanedbatelný je také ekologický aspekt, který by měl nabývat na významu a neměl by nám být lhostejný. Betonová krytina se vyrábí z čistě přírodních surovin s minimálními nároky na spotřebu vstupních energií. Nutno podotknout, že se jedná o plně recyklovatelný materiál, který lze opakovaně použít při výrobě střešní krytiny. Myslet na budoucnost a životnost vlastní střechy nad hlavou by mělo být stejně důležité, jako myslet na zdravé životní prostředí, ve kterém žijeme.