Tepelné čerpadlo SHP-F 300 Premium (Zdroj: STIEBEL ELTRON) Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Tepelná čerpadla vám ušetří energii a vaše finanční prostředky. Třešničkou na dortu je také komfort, který svou jednoduchostí při ohřevu vody nabízí. Užijte si kouzelné zimní měsíce v teple domova s vaší rodinou a starosti s vyhříváním hoďte jednou pro vždy za hlavu. Připravte svůj domov na budoucnost s moderní technologií a účinným ohřevem vody. 

Šetrné k životnímu prostředí

Tepelná čerpadla společnosti STIEBEL ELTRON pro přípravu teplé vody využívají energii z okolního vzduchu. A to vše tiše a zároveň velmi efektivně, díky čemuž je ohřev vody mimořádně úsporný. Kromě toho jsou jedinečná kvalitou, konstrukcí a provozními vlastnostmi.

Tepelná čerpadla pro ohřev vody mohou ohřívat vodu až na 65 °C pomocí tepelného čerpadla bez použití dalšího topného tělesa. To znamená, že díky speciální koncepci vrstvení vody v zásobníku poskytují nadstandardní množství odebíratelné teplé vody. Díky silné tepelné izolaci a nejmodernější technologii použité při výrobě se tato zařízení vyznačují minimální spotřebou energie po dobu 24 hodin v pohotovostním režimu.

Zejména sklepy nebo technické místnosti jsou často neúmyslně pasivně vytápěny, ať už kotlem nebo elektrickými spotřebiči, které vydávají velké množství tepla. Tato energie poté přijde domácnosti nazmar. Tepelné čerpadlo na ohřev vody získává až 70 % energie potřebné pro ohřev vody z cirkulujícího vzduchu.

Tepelné čerpadlo SHP-F 300 Premium (Zdroj: STIEBEL ELTRON)
Tepelné čerpadlo SHP-F 300 Premium (Zdroj: STIEBEL ELTRON)

Komfortní ohřev vody

Jednotlivé typy zařízení se mezi sebou liší umístěním. Pro přímé umístění do vytápěné části domu se používá přístroj SHP-F Premium s napojením na venkovní vzduch přes izolované vzduchotechnické potrubí. Pro umístění v rámci temperovaných vnitřních prostor je možné použít zařízení SHP-A Plus, které umožňuje pracovat přímo se vzduchem v místnosti. U obou typů je možné zvolit ze dvou velikostí vnitřního zásobníku teplé vody – 220 nebo 300 l. Speciální aplikace nabízí také variantu s napojením na fototermické solární panely. Zařízení umí v základu rovněž komunikovat s fotovoltaickým systémem v případě přebytků elektrické energie. Ovládání zařízení vám také umožňuje nastavit dvě teploty vody. Jednu pro provoz při nízkém tarifu nebo provozu fotovoltaiky, druhou pro provoz při vysokém tarifu.

Tepelné čerpadlo SHP-A 220 Plus (Zdroj: STIEBEL ELTRON)
Tepelné čerpadlo SHP-A 220 Plus (Zdroj: STIEBEL ELTRON)

Ovládání zařízení vám také umožňuje nastavit dvě teploty vody. Jednu pro provoz při nízkém tarifu nebo provozu fotovoltaiky, druhou pro provoz při vysokém tarifu.

Čerpadlo se vyznačuje jedinečnou kvalitou, prvotřídními provozními vlastnostmi a elegantním designem. Ohřev vody je mimořádně úsporný, protože čerpadla dosahují maximální energetické účinnosti A+, čímž šetří nejen přírodu, ale i vaši peněženku. Vedlejším účinkem provozu zařízení je pohlcování vlhkosti v místě instalace. Ohřejete s ním tak nejen vodu, ale zabráníte i vzniku plísně. 

STIEBEL ELTRON spol. s r.o. Poslat poptávku