Typovým domem měsíce prosince 2010 je Eva Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Typový rodinný dům Eva nabízí 2 obytná podlaží. Na přízemní obytnou část domu je citlivě nalepena garáž, ze které pohodlně projdete do předsíně. Při předním pohledu je garáž do stavby opticky vklíněna dvěma navzájem provázanými lichoběžníky zastřešení, které je protaženo až nad vchodové dveře do domu. Při bočním levém pohledu pro změnu spatříme dominantní trojúhelník střechy domu a níže posazený trojúhelník střechy garáže. Působivý vzhled stavby pak láká dovnitř.

Užitná plocha

Na půdorysu 9 x 9 metrů obytné části a 3,5 x 6 metrů garáže (celková zastavěná plocha 101 m2) najdete celkovou obytnou plochu 127,9 m2, i s garáží pak celkovou užitnou plochu 145,3 m2. Typový rodinný dům Eva splní veškeré potřeby až 5 členné rodiny. V zadní části domu navíc najdete prostornou terasu s pergolou pro příjemné rodinné posezení za slunného počasí. Sklon střechy tohoto domu je 22° a výška hřebene 7,5 metru.

V přízemí vyjdete z garáže přes komoru do zádveří. Na ně je napojena hala se schodištěm do prvního podlaží. Ze zádveří projdete do hostinského pokoje, z haly do hlavní obytné zóny spojené s kuchyní a jídelním koutem a na WC. V prvním podlaží najdete ložnici, dva samostatné pokoje, šatnu a prostornou koupelnu s WC. Schodiště je rozšířeno o dostatečně velkou chodbu, ze které procházíte do jednotlivých místností. 
RD Eva, pohled zepředu
RD Eva, pohled zepředu
RD Eva, pohled zezadu
RD Eva, pohled zezadu

Konstrukce z betonových skořepinových tvárnic

Naprosto unikátní je konstrukce domu. Eva je stejně jako ostatní typové domy společnosti LEVNÉ DOMKY v.o.s. postavena z  betonové skořepiny. Obvodové nosné zdivo je pak zevnitř izolováno sendvičovým komplexem. Tímto způsobem výstavby je dosaženo nízkoenergetického standardu bydlení. Dokonce je možné pořídit dům s nulovými náklady na energie, kdy jsou na střeše umístěné fotovoltaické panely pokrývající veškerou spotřebu elektřiny.

Výstavbou z betonové skořepiny dosáhneme levného bydlení. Jednotlivé tvárnice jsou uvnitř duté a mají plné dno. Skládané jsou na maltové lože dnem vzhůru. Tento stavební systém spojuje výhody zděných staveb (pevnost, trvanlivost) a dřevostaveb (výborné tepelně izolační vlastnosti). Zdivo přitom dosahuje vysoké životnosti, beton je totiž tím kvalitnější, čím je starší. Zdivo ze skořepinových tvárnic proto ideálně odolává klimatickým vlivům. Tvárnice se následkem srážek nedrolí, nepraskají, nehnijí. Z tvárnic navíc snadno postavíme i oplocení pozemku.
Konstrukce z betonových skořepinových tvárnic
Konstrukce z betonových skořepinových tvárnic
RD Eva, pohledy
RD Eva, pohledy
Ohromnou výhodou je i přirozené klima v interiéru a možnost nastěhování ihned po dokončení stavby, stejně jako u dřevostaveb. Přitom si pořídíme zděný dům!

Zdivo domu z betonových skořepinových tvárnic nové generace je stále suché a dýchá - uvnitř každé tvárnice je vzduch, který neproudí mezi nimi, je v každé tvárnici uzavřen a izolován. Tvárnice proto netrpí nasákavostí materiálu, tradiční zdivo saje vodu jako houba a dlouho vysychá. 
Půdorys 1. NP
Půdorys 1. NP
Půdorys 2. NP
Půdorys 2. NP