Konec plísním ve vnitřních prostorech

Konec plísním ve vnitřních prostorech

Víte odkud pocházejí plísně? Důvodem jejich vznikání je nejčastěji zvýšené množství vlhkosti v konkrétním stavebním materiálu, respektive stavební konstrukci a na jejím povrchu. Příčinou může být i nedostatečná tepelná izolace u starších staveb v součtu s minimální výměnou vzduchu (větráním). Jak se před plísněmi chránit a které prostředky nabízí Remmers?

Víte, jak sanovat sklepní zdivo?

Víte, jak sanovat sklepní zdivo?

Víte jak sanovat vlhké sklepní zdivo? Na příkladu vám ukážeme, že životnost omítky je přímo určena životností těsnící vrstvy pod ní. Za užití sanačních materiálů Remmers byly sanovány sklepní prostory Nostického paláce v Praze. Po dokončení sanačních prací v roce 2001 byly sklepy rok poté zaplaveny, po vysušení zdiva však zůstaly omítky neporušené.

Mýty o sanaci vlhkého zdiva

Mýty o sanaci vlhkého zdiva

Víte jaké mýty o sanaci vlhkého zdiva jsou nejčastější? První je mýtus o dodatečné vodorovné izolaci. není pravdou, že , my však víme, že vlhkost ze zdiva odstraníme pouze podřezáním stěn. A druhým je mýtus o sanačních omítkách, že se bez sanačního omítkového systému na vlhkém zasoleném zdivu neobejdeme.

Odstraňte vlhkost, temperujte stavbu

Odstraňte vlhkost, temperujte stavbu

Stavíte nebo máte problémy s vlhkostí v domě? S blížícím se jarem se blíží také začátek další stavební sezóny. Kdo chce zraja zahájit stavební prace co nejdřív, bude se určitě potýkat s rozmary počasí a teplotními výkyvy. Stejně tak nás může potrápit jarní obleva nebo dokonce rozvodněné vodní toky.

Jak opravit fasádní zateplovací systém?

Jak opravit fasádní zateplovací systém?

V České republice bylo od počátku 90. let zatepleno již mnoho miliónů m2 fasád. V závislosti na kvalitě provedení, stejně jako na jakosti použitých produktů, však mohou zateplené fasády vykazovat různé závady a nedostatky nebo poškození.

Vyzrajte s DryZone nad vlhkostí zdiva

Vyzrajte s DryZone nad vlhkostí zdiva

Zdivo s narušenou hydroizolací nasává zemní vlhkost jako knot. Její vzlínání způsobuje nepříjemné problémy. V postižených místech se s největší pravděpodobností objeví zdraví nebezpečná plíseň, začne praskat a opadávat omítka ...

Půjčovna odvlhčovačů a topidel

Půjčovna odvlhčovačů a topidel

Co dělat pokud se vyskytnou problémy se zvýšenou stavební vlhkostí nebo se zatékáním vody? Příznivé zimní teploty nabádají k nepřetržitým pracím na stavbě a některé látky potřebují v průběhu tuhnutí vyšší teplotu – jak na to? K řešení obou situací nám pomohou speciální přístroje – odvlhčovače a topidla. Pro jednorázovou akci si je můžeme půjčit v půjčovně – jak se orientovat mezi funkcemi jednotlivých druhů?

Bojujete proti vlhkosti ve zdivu?

Bojujete proti vlhkosti ve zdivu?

Přítomnost tohoto nežádoucího problému v podobě fleků na fasádě, opadávající omítky, hub, plísní a podobně jasně nasvědčuje tomu, že je opravdu nejvyšší čas nadbytečnou vlhkost odstranit a zabránit jejímu šíření. Navíc je to zároveň nejen stavební, ale i estetický a hygienický problém. Navlhnuté konstrukce podléhají rychleji zvětrávání, v důsledku toho se materiály a konstrukce postupně rozpadají, až nakonec dojde k destrukci samotného objektu.

První pomoc s vlhkou zdí a plísní!

První pomoc s vlhkou zdí a plísní!

Pomozte mi se zbavit plísně, za nábytkem se objevují vlhké mapy s plísní až do stropu… nekončící množství dotazů a volání na stále aktuální problém mnoha domácností. Spousta neúčinných způsobů má pouze dočasný efekt – snaha o časté větrání, nebo ošetření savem nebo jiným čistícím prostředkem. Nutné ale je odstranit PŘÍČINU plísní - tedy vlhkost zdi. Opravdu účinným řešením je kompletní vysušení prostor a tedy i likvidace plísní a nebezpečných mikroorganismů. Tato jednorázová investice zbavuje tohoto problému jednou provždy.