Cihly s osvědčeným systémem spojování na pero a drážku jsou určeny pro obvodové zdivo domu o tloušťkách 44 a 40 cm. Při návrhu vnitřní struktury cihly se díky zkušenostem s výrobou tepelně superizolačních cihel Si a inovátorskému přístupu podařilo dosáhnout mnoha výhod.

Cihly POROTHERM EKO, vyráběné pouze z přírodních materiálů, jsou charakteristické vysokou hodnotou tepelného odporu. Tato veličina udává schopnost zdiva zadržet teplo. POROTHERM EKO zde doslova exceluje a svými výkony se řadí do kategorie výrobků vhodných pro výstavbu energeticky úsporného a ekologického domova. Kromě toho zdivo z cihel POROTHERM EKO nabízí nízký odpor při prostupu vodních par stěnou. Díky tomu může dům volně dýchat a uvnitř místností je vhodné mikroklima pro příjemné a zdravé bydlení.
Foto: Wienerberger cihlářský průmysl
Foto: Wienerberger cihlářský průmysl
HRUBÁ STAVBA Z CIHEL ZA TÝDEN!

Pokud jste se rozhodli postavit si dům technologií POROTHERM DRYFIX.SYSTEM, už se nemusíte trápit s maltou, zednickou lžící nebo s míchačkou. Pro založení stavby je nutné pořídit pouze zakládací a nivelační soupravu, kterou je možné si zapůjčit. Pro samotné zdění už stačí jen dóza se speciální PUR-pěnou, jíž se cihly spojují. S nákupem nebo sháněním pěny se nemusíte trápit, v odpovídajícím množství ji dostanete zdarma při nákupu cihel.

Vlastní výstavba je velmi snadná. Bez problémů ji zvládnou i ti, kdo se rozhodli si svoje bydlení postavit sami. Před samotným zděním stačí dózu pouze dobře protřepat a našroubovat nanášecí pistoli.
Pak již je možné okamžitě začít zdít. Jedna dóza speciální polyuretanové pěny s extrémně silnou lepivostí stačí na cca pět metrů čtverečních zdiva, u tenkých příček asi na 10 metrů čtverečních zdiva.

Díky použité technologii je zdivo velmi rychle pevné a zůstává neustále suché. Zdít je proto možné i v zimě v mrazu, a to až do teploty -5 oC. V současnosti se jedná o vůbec nejrychlejší metodu stavění z pálených cihel.

WIENERBERGER VÁM POMŮŽE

Pro založení stavby je třeba si pořídit speciální pomůcky, jako jsou zakládací a nivelační souprava. Ty si nyní již stavebníci nemusí kupovat, jednoduše a rychle si je mohou zapůjčit ve více než stovce prodejen stavebnin po celé ČR, které nyní fungují i jako speciální půjčovny.
Foto: Wienerberger cihlářský průmysl
Foto: Wienerberger cihlářský průmysl
Jejich seznam je k dispozici na www.porotherm.cz/kontakty.

Společnost Wienerberger nabízí také pomoc se založením stavby. Speciálně vyškolený technik přijede na stavbu, kde pomůže se založením první řady cihel a vysvětlí další postup zdicích prací. Tuto službu v hodnotě 7.000,- Kč získávají stavebníci od společnosti Wienerberger zdarma.

Zájemci si ji mohou objednat vyplněním formuláře na adrese www.porotherm.cz/zakladani.

Objednejte si zdarma příručku pro výběr konstrukčního řešení cihlového domu s ohledem na spotřebu energií na naší zákaznické lince 844 111 123 nebo na info@porotherm.cz. Více informací na www.porotherm.cz.