Zateplete dům chytře a efektně Zobrazit fotky zobrazit 9 fotek

Cihelné pásky HELUZ jsou pro svou vysokou estetičnost, nadčasovost a trvalou hodnotu stále populárnějším a využívanějším prvkem, doposud však byly používány pouze pro jednovrstvé nezateplené zdivo. Dodavatelé zateplovacích systémů však zaznamenali na trhu poptávku po variabilním a estetickém ztvárnění fasády objektů při zvýšení jejich tepelně izolačních vlastností a přicházejí s novinkou – zateplovacím systémem, který umožňuje použít keramické obkladové pásky HELUZ pro finální pohledovou vrstvu.

Základem systému jsou mnoha realizacemi prověřené vnější tepelně izolační kontaktní zateplovací systémy, např. od společností Cemix či Saint-Gobain Weber Terranova. Ty byly pro potřeby instalace keramických pásků upraveny tak, aby vyhovovaly zvýšeným nárokům na únosnost systému vzhledem k hmotnosti finální povrchové úpravy z cihelných pásků a také vzhledem k jejich dalším specifickým vlastnostem. 
Realizaci systému lze provést ve dvou variantách lišících se použitým izolantem: první variantou je použití fasádních izolačních desek z expandovaného stabilizovaného pěnového polystyrénu (EPS), druhou variantou je použití izolačních desek z minerální vlny (MW), ať již s podélným nebo kolmým vláknem. V obou případech je pro lepení tepelně izolačních desek i pro stěrkování a armování základní vrstvy potřeba aplikovat kvalitní lepidlo a stěrkovací hmotu určené výrobcem pro daný typ izolantu. Pro vyztužení armovací vrstvy je používána sklotextilní armovací tkanina. Dodatečné mechanické kotvení systému k nosné konstrukci umožňují plastové talířové kotvy.  
Foto: HELUZ
Foto: HELUZ
Foto: HELUZ
Foto: HELUZ
Foto: HELUZ
Foto: HELUZ
Velmi důležitým komponentem celého systému je lepidlo, kterým jsou na podklad upevněny keramické obkladové pásky. Aplikovat lze pružná lepidla s vynikající přídržností k podkladu určená pro použití v exteriérech a splňující všechny náročné požadavky na upevnění povrchové vrstvy systému.  
Povrchovou vrstvu systému tvoří cihelné pásky HELUZ 25 o rozměrech 250 x 65 x 12 mm, které jsou ekologickým stavebním materiálem a mají mimořádnou odolnost proti povětrnostním vlivům. Vyrábí se z vypáleného keramického materiálu a vyznačují se mrazuvzdorností, nízkou nasákavostí, vysokou objemovou hmotností a pevností. Jsou tak vhodné na mechanicky nebo chemicky namáhané povrchy, např. první nadzemní podlaží bytových a občanských staveb, kde zajistí delší mechanickou životnost fasády. Pro vyspárování cihelných pásků je v rámci systému použita spárovací malta pro lícové zdivo.
Foto: HELUZ
Foto: HELUZ
Foto: HELUZ, cihelný pásek
Foto: HELUZ, cihelný pásek
Jako příslušenství jsou k systému dodávány různé typy profilů, kterými je řešeno založení systému a různé detaily, jakými jsou nároží, ostění, nadpraží, dilatace a podobně. Za pomoci profilů a dalšího doplňkového materiálu lze řešit například prostupy různých konstrukcí systémem, případně instalace stavebních dílů do systému a do nosné konstrukce. 
Vnější tepelně izolační kontaktní zateplovací systém z keramických obkladových pásků HELUZ je moderním systémem na trhu stavebních materiálů s velkou perspektivou a potenciálem. Sleduje moderní trendy ve stavebnictví a je výsledkem snahy o vytvoření produktu, který bude splňovat ty nejpřísnější a nejnáročnější požadavky každého zájemce o vnější zateplení stavby.
Foto: HELUZ
Foto: HELUZ
Foto: HELUZ, pokládka cihelných pásků
Foto: HELUZ, pokládka cihelných pásků
Foto: HELUZ, pokládka cihelných pásků
Foto: HELUZ, pokládka cihelných pásků
HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Poslat poptávku