koriandr používá proti červům a jako součást mazání proti bolestem kloubů. *#*Koriandr je nejpoužívanější bylinkou na všech světadílech. Je vynikající na dochucení ryb, zvěřiny, telecího masa a drůbeže. Výborně se hodí při nakládání řepy, hub či zelí, při výrobě uzenin, omáček nebo do likérů. Čerstvé listy se používají na ryby, pomazánky, polévky či k dochucení zeleniny. Používají se všechny části rostliny. Zatímco listy chutnají po anýzu, semena jsou nasládlá a mají pomerančovou chuť, kořen je intenzivní a používá se do thajského kari. Mnozí lidí považují chuť koriandru za velmi zvláštní, na kterou je třeba si zvyknout. *#*Rostlina dorůstá do výšky okolo 40 cm. Tvoří vroubkované listy, připomínající listovou petržel. Bílorůžové květy nevoní. Po odkvětu se tvoří semena. Po usušení mají zlatohnědou barvu, po rozemletí nebo roztlučení v hmoždíři jsou velmi aromatické. Voní po švestkách a pomerančích. Drť korinadrových semen se používá do pečiva a sladkostí. *#*Čerstvé listy příliš dlouho nevydrží. Uchováme je v papírovém ubrousku a v mikrotenovém sáčku. Listy je možné zamrazit. Do malých kalíšků s listy nalijeme trochu vody a vše zamrazíme. Semena uchováváme v dobře uzavřené nádobě."> koriandr používá proti červům a jako součást mazání proti bolestem kloubů. *#*Koriandr je nejpoužívanější bylinkou na všech světadílech. Je vynikající na dochucení ryb, zvěřiny, telecího masa a drůbeže. Výborně se hodí při nakládání řepy, hub či zelí, při výrobě uzenin, omáček nebo do likérů. Čerstvé listy se používají na ryby, pomazánky, polévky či k dochucení zeleniny. Používají se všechny části rostliny. Zatímco listy chutnají po anýzu, semena jsou nasládlá a mají pomerančovou chuť, kořen je intenzivní a používá se do thajského kari. Mnozí lidí považují chuť koriandru za velmi zvláštní, na kterou je třeba si zvyknout. *#*Rostlina dorůstá do výšky okolo 40 cm. Tvoří vroubkované listy, připomínající listovou petržel. Bílorůžové květy nevoní. Po odkvětu se tvoří semena. Po usušení mají zlatohnědou barvu, po rozemletí nebo roztlučení v hmoždíři jsou velmi aromatické. Voní po švestkách a pomerančích. Drť korinadrových semen se používá do pečiva a sladkostí. *#*Čerstvé listy příliš dlouho nevydrží. Uchováme je v papírovém ubrousku a v mikrotenovém sáčku. Listy je možné zamrazit. Do malých kalíšků s listy nalijeme trochu vody a vše zamrazíme. Semena uchováváme v dobře uzavřené nádobě."> koriandr používá proti červům a jako součást mazání proti bolestem kloubů. *#*Koriandr je nejpoužívanější bylinkou na všech světadílech. Je vynikající na dochucení ryb, zvěřiny, telecího masa a drůbeže. Výborně se hodí při nakládání řepy, hub či zelí, při výrobě uzenin, omáček nebo do likérů. Čerstvé listy se používají na ryby, pomazánky, polévky či k dochucení zeleniny. Používají se všechny části rostliny. Zatímco listy chutnají po anýzu, semena jsou nasládlá a mají pomerančovou chuť, kořen je intenzivní a používá se do thajského kari. Mnozí lidí považují chuť koriandru za velmi zvláštní, na kterou je třeba si zvyknout. *#*Rostlina dorůstá do výšky okolo 40 cm. Tvoří vroubkované listy, připomínající listovou petržel. Bílorůžové květy nevoní. Po odkvětu se tvoří semena. Po usušení mají zlatohnědou barvu, po rozemletí nebo roztlučení v hmoždíři jsou velmi aromatické. Voní po švestkách a pomerančích. Drť korinadrových semen se používá do pečiva a sladkostí. *#*Čerstvé listy příliš dlouho nevydrží. Uchováme je v papírovém ubrousku a v mikrotenovém sáčku. Listy je možné zamrazit. Do malých kalíšků s listy nalijeme trochu vody a vše zamrazíme. Semena uchováváme v dobře uzavřené nádobě.">