Výkopové práce provádějme šetrně!

Výkopové práce provádějme šetrně!

Opatrnost při pohybu po pozemku, poškození co nejmenší plochy pozemku koly či pásy bagru a možnost realizovat výkopy široké jen 20 centimetrů, to jsou nesporné výhody minibagru. Oceníme je jak při výkopech stavební jámy pro budoucí bazén, tak pro výkopy rozvodů.

Bez uzemnění a hromosvodů se neobejdete

Bez uzemnění a hromosvodů se neobejdete

Plánování několika svodů pro uzemnění se nachází už v projektové dokumentaci. Bez hromosvodu a uzemnění nemůže být stavba zkolaudována. S čím bychom měli v praxi počítat?

Co umí strukturovaná kabeláž?

Co umí strukturovaná kabeláž?

Při realizacích počítačových sítí strukturovanou kabeláží se používají dva druhy přenosového média. To je základním pasivním prvkem, který určuje rychlost, ale i celistvost přenášených dat.

Elektroinstalaci v koupelnách raději svěřte odborníkům

Elektroinstalaci v koupelnách raději svěřte odborníkům

Bez elektrických rozvodů se dnešní bydlení neobejde, natož pak moderní koupelna. Elektrický proud je však právě v koupelně největším nebezpečím, proto musí elektroinstalaci provést odborník, který se řídí platnými pravidly a předpisy.

Prvním krokem k vaší elektroinstalaci je projekt

Prvním krokem k vaší elektroinstalaci je projekt

Bez projektu jako prvního kroku ke své elektroinstalaci se neobejdeme. Není však nač žehrat, jelikož jedině tak si můžeme být jistí, že neuděláme chybu. Projekt elektroinstalace se totiž v každém případě vyplatí.

Jaké požadavky musí splňovat elektrický rozvod?

Jaké požadavky musí splňovat elektrický rozvod?

Jak je to vlastně s hlavním vypínačem budovy? Vzhledem k předpisům ale ani z důvodu nebezpečí úrazu není vhodné podceňovat instalaci rozvodu elektřiny. Odborná firma zajistí nejen zpracování projektů či vlastní realizaci elektroinstalace, ale nabízí i provádění pravidelných revizí a záručního i pozáručního servisu.

Bezpečí zajistí revize

Bezpečí zajistí revize

Moderní domácnost plná elektrospotřebičů, ale také trendově zařízené pracoviště se všemi výdobytky v oblasti výpočetní techniky z poslední doby, které nám značně usnadní a urychlí práci – to je diktát 21. století. Jen málokdo z nás, kteří jsme se s tím vším, co naše civilizace produkuje, alespoň trochu skamarádili, se takovým technickým pomocníkům bude bránit. Práva na snadnější život s sebou však nesou také povinnosti, jimž vévodí jedna zásadní, a sice pravidelná revize elektroinstalace.

Svěřte elektroinstalační práce odborníkům!

Svěřte elektroinstalační práce odborníkům!

Stavíte nebo rekonstruujete rodinný dům, byt nebo bytové jádro? Rekonstrukce či příprava nové elektroinstace je velice odborná činnost, která musí být provedena v souladu s normami, a proto je nutné vždy oslovit odborníky. Jak správně vybrat společnost, která elektroinstalační práce provádí? Rada je jednoduchá: svěřte tyto starosti do rukou odborníkům, kteří mají dlouhodobé zkušenosti a pro tuto činnost i patřičné oprávnění.

Zbavte váš byt nepotřebných kabelů

Zbavte váš byt nepotřebných kabelů

Pojistkové prvky, přepěťové ochrany, výkonové jističe, transformátory a síťové zdroje, ale i například domácí telefony či měřicí přístroje – to je jen zlomek nabídky společnosti Schrack, vašeho partnera v elektrotechnice.
Potřebujete ve vašem bytě zapojit telefon, počítač, tiskárnu nebo televizor, to vše bez nutnosti řešit, co udělat s desítkami metrů kabelů? Schrack přichází z jednoduchým řešením, kterým je domácí počítačová síť. Ta umožňuje přenos dat, telefonu a TV/R signálu v jednom.

Návrh elektroinstalace v bytě

Návrh elektroinstalace v bytě

Pod pojmem elektroinstalace si většina z nás představí nekonečnou spleť kabelů, součástek i úmorné vysekávání do panelů a jiné nepříjemnosti.
Dnes se s touto záležitostí spojují i příjemnější zážitky a dokonce víme, že zítra mohou být ještě příjemnější.
Klidně se o tom můžeme nechat přesvědčit i následujícími řádky.

Dobrá rada zdarma?

Dobrá rada zdarma?

V jihočeské obci Věžovatá Pláně (okr. Český Krumlov ) pořádá v sobotu 13. září 2003 občanské sdružení Energy Centre České Budějovice (ECČB) ve spolupráci s místním starostou, panem Josefem Machem akci s názvem „Bezplatné energetické poradenství v obci Věžovatá Pláně“. Akce se uskuteční v „Solárním školícím centru“ v budově zdejší restaurace a začne v 19:00 hod. Akce se mohou zúčastnit všichni zájemci, nejen obyvatelé obce Věžovatá Pláně. Cílem akce je poskytnout fundované informace z oblasti úspor energií, stavebnictví, vytápění a využití obnovitelných zdrojů energie.
Na základě dohody s panem starostou Machem, který aktivně podporuje a propaguje myšlenku efektivního využívání energie ve své obci, přijedou energetičtí poradci ECČB přímo „na místo“.

Poradenské středisko Energy Centre České Budějovice

Poradenské středisko Energy Centre České Budějovice

Občanské sdružení Energy Centre České Budějovice (ECČB) je poradenské středisko, které nabízí nezávislé a bezplatné poradenství v oblasti efektivního hospodaření se všemi druhy energií, úspor energií a možností využívání obnovitelných zdrojů energie. Za pět let existence ECČB již bylo provedeno více než 3 600 bezplatných energetických poradenství. O spokojenosti zájemců o poradenství z řad občanů, veřejné správy a podnikatelů vypovídá provedený průzkum, podle kterého bylo 90 % osob, které navštívily ECČB se žádostí o poradenství, velice spokojeno s úrovní poskytnutých konzultací. Z výsledků dále vyplývá, že 56 % zájemců o poradenství realizovalo veškerá energeticky úsporná opatření, která jim doporučili energetičtí poradci ECČB. Dalších 28 % osob provedlo navržená opatření pouze částečně, a to z důvodu nedostatečných finančních prostředků. V těchto případech šlo převážně o větší akce, např. o celkovou rekonstrukci staršího domu.