Investice do kvalitního komína a krbové vložky se brzy vrátí Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Krb či krbová kamna s krbovou vložkou i bez ní jsou nejen módou, ale poskytnou příjemnou domácí atmosféru a pomohou s vytápěním interiérů. Vždy je ale třeba také účinně odvádět spaliny. Vhodným řešením odvádění spalin pro rodinné domy, chaty a chalupy jsou odolné nerezové komíny, které se jednoduše instalují baz náročných stavebních úprav, jsou bezpečné a mají dlouhou životnost.

Nerezové komíny

Komín je důležité technické zařízení, které významně ovlivňuje bezpečnost, ekonomiku a účinnost vytápění. Je-li komín postavený z kvalitního a odolného materiálu, investice se vám brzy vrátí. Pokud jste dosud topili plynem, ověřte si, zda je váš komín připravený na odvádění spalin z tuhých paliv. Právě při topení tuhými palivy je nutné věnovat pozornost kvalitě komína a komínových prvků. 
Přísné nároky splňují nerezové komíny vyrobené z teplotně odolné nerezové oceli vhodné k napojení jakýchkoli kamen či krbu. Poskytují skvělou tepelnou izolaci, přičemž jejich průduch teplo kumuluje na velmi nízké úrovni. Celý kouřovod se tak rychle ohřeje a v komínové vložce zůstane usazené jen minimum zplodin. 
Nerezové komíny jsou lehké a lze je použít téměř všude. Jsou ideálním řešením také pro rekonstrukce starších komínových systémů. Mohou být ukotvené na fasádu nebo vestavěné do objektu. Vyznačují se kvalitou, bezpečností a moderním vzhledem. Pro své vlastnosti jsou ideální i pro nízkoenergetické a pasivní domy. Mohou sloužit jak pro odvod spalin z krbů a kamen na tuhá paliva, tak ze spotřebičů, kde se topí palivy plynnými či kapalnými.
Komín si můžete nechat postavit na klíč. V rámci instalace komína firma podle dokumentace komín postaví, provede jeho závěrečnou revizi a zajistí i následnou kontrolu komína, sanace, opravy, autorizované měření a posudky spalinových cest.
Komponenty nerezových komínů
Komponenty nerezových komínů

Krbové vložky Unico

Díky vhodně navržené konstrukci uzavřené spalovací komory je dosaženo vynikajících energetických parametrů (vyššího výkonu, účinnosti), čistoty zplodin a zachování čirého skla. Krbové vložky Unico mohou mít několik variant vzhledu. Těleso krbových vložek Unico je vyrobené z vysoce kvalitní oceli, která zaručuje odolnost a těsnost konstrukce. Celá pec je lemována šamotovým panelem umožňujícím dosažení vysokého výkonu při relativně malých rozměrech. Přesnost a estetika laserem řezané oceli dávají krbu atraktivní vzhled, který je vhodný do moderního i rustikálního interiéru. Pro své bezproblémové používání a spolehlivost jsou krbové vložky Unico ideální pro zákazníky, kteří ocení jejich použitelnost, funkčnost a vynikající tepelný výkon.
Obestavba krbové vložky Unico Nemo
Obestavba krbové vložky Unico Nemo

Bezroštové krbové vložky Unico Dragon (teplovzdušné) a Unico Nemo (teplovodní)

Bezroštové krbové vložky Unico Dragon

Všechny krbové vložky Dragon mohou být opatřeny speciálními akumulačními nástavci zvyšujícími efektivnost krbu. Pro zvýšení účinnosti vložky a zlepšení jejích ekologických parametrů je vzduch pro terciální spalování vpouštěn do spalovací komory kanálky umístěnými v zadních rozích krbové vložky. Aby byl zajištěn jednodušší servis, je přístup do mechanických částí rozdělovače vzduchu umístěn zevnitř vložky. Montáž externího přívodu vzduchu může být z levé, pravé, či zadní strany.

Bezroštové krbové vložky Unico Nemo

Bezroštové krbové vložky Nemo mají speciálně navrženou 100% uzavřenou spalovací komoru, díky které dochází ke zvýšení výkonu a účinnosti a dochází k minimálnímu znečištění skla. U krbových vložek Nemo s rovným sklem si můžete zvolit vzhled zazdívacích rámečků, barvu i vzhled klik, jedno sklo a nebo dvojité sklo, sklo bez potisku nebo s potiskem, obložení vnitřních stěn spalovací komory šamotem nebo systémem REFABOX, což je speciální bezšamotový vysokojakostní materiál. REFABOX je odolný vůči mechanickému opotřebení, několikanásobně více ohnivzdorný, odolný proti působení spalin a má o více než 40% větší akumulaci tepla. Jeho součástí je keramický deflektor odolný vůči spalinám zvyšujícím teplotu ve spalinové komoře, který napomáhá spalování (méně se špiní sklo). Pro zvýšení účinnosti vložky a zlepšení ekologických parametrů je vzduch pro terciální spalování vpouštěn do spalovací komory kanálky umístěnými v zadních rozích vložky. Pro zajištění jednoduššího servisu je přístup do mechanických částí rozdělovače vzduchu zevnitř vložky. Montáž externího přívodu vzduchu je možné provést z levé, pravé a nebo zadní strany.
Krbová vložka Unico Dragon
Krbová vložka Unico Dragon
Krbová vložka Unico Nemo
Krbová vložka Unico Nemo
Krbová vložka Unico Neptun
Krbová vložka Unico Neptun

Roštové krbové vložky Unico Hermes (teplovzdušné) a Unico Neptun (teplovodní)

Roštové krbové vložky Hermes

Každá z krbových vložek je vybavena speciálním nástrojem pro snadné odstranění roštu. Vložku je možné čistit, aniž by bylo nutné uhasit oheň. Spalovací vzduch je dodáván trubkou s regulací množství dodávaného kyslíku. Stálý přísun sekundárního vzduchu nad krbovým sklem zajišťuje rovnoměrné spalování. Díky tomu je minimálně ušpiněné sklo.

Roštové krbové vložky Neptun

Roštové krbové vložky Neptun mají také popelník usnadňující čištění vložky bez nutnosti uhašení ohně a nástroj pro snadné odstranění roštu. Stálý přísun vzduchu zajistí rovnoměrné spalování a minimální znečištění skla. Všechny modely s chladící smyčkou jsou vhodné k montáži do uzavřených topných systémů centrálního vytápění. Krbové vložky včetně rohových verzí mohou být opatřeny dvojitým sklem.
Krbová vložka Unico Hermes
Krbová vložka Unico Hermes
Krbová vložka Unico Neptun
Krbová vložka Unico Neptun
MBTerm-krby, s.r.o. - Velkoobchod s krby Poslat poptávku