Bezpečnostní dveře s bezpečnostním kováním (Zdroj: GRESS CZ) Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Bezpečnost domova začíná u výběru správných dveří. Dveře, které jsou už od pohledu křehké, jsou jako pozvánka pro zloděje. Naopak festovní a bytelné bezpečnostní dveře naznačují, zvýšenou bezpečnost. Bezpečnostní dveře jsou vhodné nejen pro ochranu vašeho domova, ale také pro kanceláře nebo průmyslové prostory. Při výběru bezpečnostních dveří na míru je třeba se zaměřit na několik faktorů.

Rozměry a konstrukce dle vašich potřeb

Před výběrem dveří zjistěte stavební připravenost pro jejich instalaci. V nabídce je velká škála rozměrů, které lze i přizpůsobit. Můžete vybírat z jednokřídlých i dvoukřídlých variant. Při splnění technických parametrů lze zachovat stávající zárubně. Odpovědnost za instalaci do původní zárubně nese technik, který místo montáže odborně prověří a na místě rozhodne. 

Každý typ dveří je navržen tak, aby vyhovoval konkrétním potřebám a zajišťoval bezpečí na míru.

Bezpečnostní třídy

Norma ČSN EN 1627přináší jasné označení bezpečnostních tříd od RC2 (nejnižší) po RC5 (nejvyšší). Bezpečnostní třídy vám pomáhají rozlišit dveře a jejich odolnost. Výběr bezpečnostních dveří se řídí místem určení, požadavky zákazníka nebo potřeb pojišťoven. A v neposlední řadě pak dle speciálních vyhlášek, např. pro potřeby prostor v rámci Ochrany utajovaných skutečností stanovených dle požadavků Národního bezpečnostního úřadu. Pro běžné užití doma nebo v kanceláři se doporučuje třída RC2-3.

Bezpečnostní dveře (Zdroj: GRESS CZ)
Bezpečnostní dveře (Zdroj: GRESS CZ)

Protipožární odolnost a zvukotěsnost

Protipožární odolnost je důležitým parametrem. V technických materiálech ji určuje hodnota za písmenem E v označení dveří, která určuje, kolik minut vydrží dveře zabraňovat šíření požáru. Zvukotěsnost se označuje v decibelech.

Design

Vizuální stránka není klíčovým bezpečnostním faktorem. Estetická stránka je ale pochopitelně důležitá. V nabídce jsou různé dřevěné dekory s fólií, dřevěné obklady, čalounění. Zcela běžná je pak aplikace moderních dvousložkových polyuretanových nástřiků z výběru dle vzorkovnice RAL. Každý detail povrchové úpravy je navržen s ohledem na vaše preference a požadavky na design.

Příslušenství

Nakonec můžete u bezpečnostních dveří vybrat i doplňkové vybavení. Jde například o kování, kukátko, elektrický zámek nebo zabudovaná bezpečnostní páka či řetízek.

Naše bezpečnostní dveře odolají zlodějům i ohni. Na základě vašich požadavků dveře do 3 týdnů vyrobíme a pak je namontujeme za pouhý 1 den. Pokud potřebujete poradit s výběrem bezpečnostních dveří, kontaktujte osvědčeného dodavatele.

GRESS CZ, s.r.o. Poslat poptávku