Kam jen to všechno dát? Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky Také řešíte tento problém? Pak jistě dáte za pravdu těm, kteří tvrdí, že největším svízelem při zařizování domu bývá právě úložný prostor. Již od samého začátku by se mu proto měl věnovat dostatečný a promyšlený prostor. Výhody se dostaví ve velmi dohledné době. V životě jedné rodiny se nashromáždí až neuvěřitelné množství „potřebných věcí“, které samozřejmě potřebujeme a nedokážeme se s nimi rozloučit. Pak nezbývá nic jiného, než je uložit.

Značnou výhodu mají ti, kteří už při stavbě domu mají v projektu zahrnutý prostor pro vestavěnou skříň či šatník. Dotvořit takovýto prostor vhodným policovým systémem a vnitřním vybavením podle vlastních představ a potřeb je už hračka. Daleko větší dilema řeší obyvatelé bytů, kde se s úložným prostorem dopředu nepočítalo. Zde je nutné zapojit fantazii a vybírat vhodné skříně, komody a podobně.

Skříně na míru mají přímo podivuhodnou vlastnost: po jejím zabudování se zvětší místnost a máme i více nejen místa na vlastní bydlení, ale i více úložného prostoru. Jak je to všechno možné? Jednoduše - vestavěná skříň dokáže totiž využít každý centimetr!

Máte předsíň či skříň v ložnici plnou šatstva a stále to nestačí? Jejich obsah nepojme váš rozšiřující se šatník? Pak to rozhodně chce vestavěnou skříň.

Dokážete odhadnout, kolik vlastně místa z celkového úložného prostoru ve vašem bytě mohou zabrat šaty (tedy kabáty, bundy, obleky, sukně, saka, svetry – to všechno, co je zavěšené anebo uložené ve skříních?) Klidně to může být až třetina veškerého úložného prostoru bytu, ale i třeba o něco víc. Do jisté míry také záleží na tom, jak náruživí fanoušci jsme do oblékání, a jak se dokážeme se starými věcmi rozloučit. Pokud patříme k těm, kteří se nezbaví starého kabátu, který jsme neměli roky na sobě, v tomto případě jsme tak trochu otroky předmětů a naše nároky na úložný prostor se budou stále zvětšovat.

V každém případě bychom se pro jistotu měli zamyslet nad zvětšením úložného prostoru. Protože nejde jen o oblečení, to totiž není všechno – ještě je tu prádlo, trička, doplňky - tedy další nároky na prádelníky, komody a zásuvky.
Foto TRUHLÁŘSTVÍ DANIHELKA - kuchyně a nábytek
Foto TRUHLÁŘSTVÍ DANIHELKA - kuchyně a nábytek
Pokud svůj šatník probíráme pravidelně a víceméně máme stále stejný počet věcí, můžeme přemýšlet o tom, jak velký úložný prostor vlastně potřebujeme. Než začneme uvažovat nad vlastní objednávkou skříně na míru, můžeme vzít do úvahy čísla, která nám napoví, kolik průměrně oblečení skladuje žena a kolik muž a kolik tedy potřebují místa, jakou délku tyče na ramínka zvolit, kolik polic na prádlo a kolik místa na obuv.

Vybrat si šatník s dokonalým vnitřním vybavením dnes už není žádný problém. Praktický úložný prostor nemusí být jen popelkou, jehož úkolem je sloužit a zároveň působit co nejnenápadněji. Naopak - nápaditá a elegantní vestavěná skříň se může stát pýchou paní domácí. Vestavěná skříň má vnitřní vybavení rozšířené o moderní technické doplňky, které umožňují efektivnější využití prostoru. Velkou výhodou jsou posuvné dveře často se zrcadlovou výplní, což opticky zvětšuje a rozjasňuje prostor bytu.

Nabídka designu vestavěných skříní téměř nezná meze. Vybere si opravdu každý, a to i v pestré barevné škále. Například kombinací teplých dřevodekorových rámů a dělících profilů s bílou výplní posuvných dveří se dosáhlo velmi zajímavého estetického vzhledu. Další oblíbenou variantou jsou například posuvné dveře v hliníkovém rámu s použitím kombinace barevného skla a přírodní dýhy ve vyhotovení mořeného dubu.Oblíbené jsou i police s výsuvnými dílky- košile či trička, svetříky už není třeba obtížně „vysvobozovat“ z komínků. Zkrátka si je pohodlně vytáhneme z posuvné police.

Pokud se rozhodnete pro radikální řešení prostoru, vestavěná skříň je tím ideálním způsobem. Jen doporučujeme poradit se s odborníky nejen na účelném využití, ale i designu. Vyplatí se to!
Foto TRUHLÁŘSTVÍ DANIHELKA - kuchyně a nábytek
Foto TRUHLÁŘSTVÍ DANIHELKA - kuchyně a nábytek
Tomáš Danihelka
Poslat poptávku