Když je horolezec zároveň i řemeslník Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Přenechat výškové práce odborníkům je nejen bezpečnější, ale také praktičtější řešení. Profesionálové mají mnoho zkušeností a poradí nám takové řešení, které bude nejvhodnější a mnohdy také nejlevnější variantou. Individuální přístup, zručnost v horolezectví v kombinaci s řemeslnou zručností a dodržování maximálních bezpečnostních opatření jsou zárukou úspěšného splnění zakázky.

Než se rozhodnete riskovat svůj život kvůli zdánlivě banální opravě nebo činnosti ve výšce, zamyslete se nad bezpečným a rozumným řešením: oslovit firmu na výškové práce. Nabídka služeb i výčet výhod jsou opravdu bohaté.

Pestrá nabídka prací

Práce ve výšce s použitím horolezecké techniky zahrnují opravdu velké množství rozmanitých činností od demolicí až po montáže. Patří sem různé typy oprav a rekonstrukcí, odstraňování následků kalamit, ochrana proti ptactvu, mytí oken, vyvěšování reklamy atd. Podrobný přehled potřebných prací najdete na webových stránkách firem a pokud ne, pak bude důležité uchopení specifických potřeb vaší zakázky a individuální přístup.

Promyslete si vhodné řešení

V některých případech vyplývá dané řešení z konkrétní situace, někdy můžeme vybírat z několika možností. Návrh na výškové práce s využitím horolezecké techniky můžeme porovnat také s návrhy, které zahrnují tradičnější stavební postupy – například použití těžké techniky, stavební zdvihací plošiny, pronájem a stavba lešení a podobně.
Výhodou specialistů na výškové práce je mnohaletá praxe, díky které nám mohou nabídnout nejvhodnější řešení. Na rozdíl od klasických stavebních firem totiž nabízí přesné řešení na míru, aniž by se nějak prodražilo, nebo by znamenalo výrazné komplikace a omezení pro majitele objektu.
Foto: Miroslav Jelínek, práce na laně
Foto: Miroslav Jelínek, práce na laně
Foto: Miroslav Jelínek, práce na vysokozdvižné plošině
Foto: Miroslav Jelínek, práce na vysokozdvižné plošině

Cena není nedostupná

Právě v porovnání s „ostatními řešeními,“ která jsou finančně, časově a často i prostorově a realizačně náročná, se výškové práce provedené specialistou – horolezcem nebo speleologem - zkrátka vyplatí. Na rozdíl od stroje člověk pracuje velmi přesně, nezatěžuje budovu ani její okolí a dokáže flexibilně reagovat na náhlé změny. 
Práce svépomocí je sice levnější variantou, ale v případě podcenění bezpečnosti nebo prostě díky nedostatečným schopnostem a zkušenostem můžeme zaplatit i cenou nejvyšší – životem.

Obratnost a zručnost profesionálů jen tak nezískáme

Kdo výškové práce provádí? Jsou to lidé, které musí perfektně ovládat zároveň více oborů: horolezeckou techniku a odborné provedení dané činnosti. Například při rekonstrukčních prací je nutná znalost přesného pracovního postupu a jeho dodržení a tedy dovednosti řemeslníka. Samozřejmostí je pak nárok zákazníka na záruku na provedené dílo.

Foto: Miroslav Jelínek, práce na laně
Foto: Miroslav Jelínek, práce na laně
Nebojíte se výšek a máte snad i nějaké zkušenosti s lezením jako se svou zálibou? V tom případě vás musíme upozornit, na další faktory, se kterými se musí profesionálové potýkat – a těmi jsou povětrnostní podmínky při práci, velká fyzická náročnost práce a dodržování bezpečnostních opatření. Jak dopravíte materiál, jak bezpečně odstranit části po bourání, jak bezpečně a přitom kvalitně pracovat při zavěšení na laně a podobně. To se na cvičné stěně s horolezeckým vybavením bohužel nenaučíte. Jsou potřeba zkušenosti a dobře sehraný tým.

Ani na první pohled banální úkon se nevyplatí podcenit, což platí nejen pro zákazníky, ale tímto pravidlem se řídí i profesionálové v oboru. Navíc jsou odpovídajícím způsobem pojištěni.
Foto: Miroslav Jelínek, práce na laně
Foto: Miroslav Jelínek, práce na laně
Foto: Miroslav Jelínek, jištění lanem
Foto: Miroslav Jelínek, jištění lanem
Foto: Miroslav Jelínek
Foto: Miroslav Jelínek
Miroslav Jelínek
Poslat poptávku