Kuchyně na míru Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Zařizujete si bydlení po svém, ale vrásky na čele vám přidělává kuchyň, která nemá tak úplně typické rozměry? Nebo si prostě jen nemůžete z nabízených linek vybrat tu pravou? I když se snažíte o nějaký ten kompromis, pořád žádná nesplňuje vaše potřeby? Ještě nezoufejte, řešení existuje. Nechte si vyrobit kuchyň na míru!

V kuchyni bychom se měli cítit dobře

Možná se to ani nezdá, přesto v kuchyni strávíme poměrně hodně času. Příprava jídla se nedá zvládnout za pár vteřin, navíc vše začíná nákupem a tím, že suroviny donesete domů. Potřebujete je někam uložit, než na ně přijde řada, když se tak stane, potřebujete je zase mít pěkně po ruce. Nepřenášet je po celém bytě, ale vzít si je, kdykoli potřebujete. I proto je zásadní kuchyň plánovat přesně podle vašich potřeb, dodržet její rozvržení, mít tam dostatek úložných prostor.

Jenže jak na to, když žádná z nabízených linek nesplňuje ani vaše představy, natož potřeby nebo dokonce dispozice prostoru, kde má linka najít uplatnění? Jedině za pomoci kuchyně na míru, kterou naplánujete sami nebo za pomoci specialisty.

Jaké jsou (ne)výhody kuchyně na míru?

Kuchyně na míru je jedinečná a originální, možná jste o ní už uvažovali, ale bojíte se, kolik vás to bude stát. Přece jen, když je něco na míru, cena bývá vyšší. Máte pravdu, ale věřte, že ta investice není zas tak vysoká, navíc se vám tisíckrát vrátí.

  • Kuchyně bude vyrobena z kvalitních materiálů dle vašeho výběru. Vyhraje u vás nadčasové a přírodní dřevo, nebo dáte přednost tak trochu extravagantní, ale zároveň moderní, kuchyni ve vysokém lesku?
  • Spolehnout se můžete na její dlouhou životnost.
  • Každý kus je originál.
  • Nemusíte dělat kompromisy ani se omezovat. Vyberete si design i styl.
  • Kuchyně na míru respektuje vaše představy i požadavky.
  • Můžete si ji naplánovat do nejmenších detailů.
  • Dá se instalovat i do kuchyně atypických rozměrů nebo zvláštního tvaru.
Kuchyňská linka
Kuchyňská linka

Jaký typ kuchyně si můžete nechat naplánovat?

Když plánujete kuchyň, je třeba mít na paměti kuchyňský trojúhelník, jehož vrcholy tvoří skladovací zóna, mycí zóna a varná zóna, mezi nimi je prostor pro pracovní plochu. Co se tvaru týče, můžete si ji přizpůsobit dle svých potřeb, inspirací vám ale mohou být kuchyně následujícího uspořádání:

  • Jednořadá kuchyňská linka, která se hodí spíše do malých prostor, klidně si ji ale můžete pořídit i do těch větších. Záleží na vašich požadavcích.
  • Rohová kuchyňská linka, která se také označuje jako kuchyně do písmene L. Taková kuchyň je poslední dobou velmi oblíbená, dá se využít v každém prostoru a má jednu velkou výhodu. Jde o dvě jednořadé linky spojené pomocí rohového dílu, který vytvoří další úložný prostor navíc.
  • Kuchyně do U, které jsou většinou symetrické a vynikají velkým prostorem na kuchyňské desce. Na tu tak můžete postavit celou řadu kuchyňských pomocníků.
  • Pohybuje se vás v kuchyni víc najednou a máte dostatek prostoru? Pak by vás mohla zaujmout kuchyně s ostrůvkem, ve které může vařit víc lidí naráz.
  • V moderních interiérech se stále častěji setkáváme s kuchyní do G, kde najdeme optický předěl mezi kuchyní a obývákem, které jsou jinak spojeny v jedno.

Ať už vyberete jakoukoli linku, dbejte na úsporné spotřebiče, výběrem těch vhodných a moderních dokážete ušetřit i tisíce korun ročně za elektřinu.

XLCZ Nábytek s.r.o. Poslat poptávku