Vybudujte si harmonický domov podle Feng shui

Vybudujte si harmonický domov podle Feng shui

Rádi byste zharmonizovali svůj domov a dodali mu pozitivní vibrace? Pak nechte promluvit umění Feng shui, podle kterého byly v Číně stavěné celé vesnice a městské čtvrti a vybavované právě i interiéry lidských obydlí.

Nevíte si rady s podlahou?

Nevíte si rady s podlahou?

Také by se vám líbilo zařídit si interiér u jednoho dodavatele od podlah až po dekorativní textil na oknech? V takovém případě máte záruku, že vámi vybrané materiály k sobě budou barevně a stylově ladit. A pokud si svou volbou nebudete jisti, odborník vám jistě poradí.

Mandaly známé a neznámé

Mandaly známé a neznámé

Víte co je mandala, jakého původu je vůbec tento výraz a kde všude se s nimi ve světě setkáme? A víte, že mandaly nejen harmonizují lidskou duši, ale mohou i léčit. A jak? A co vlastně symbolizují pro jednotlivé lidské kultury?

Je důležité žít v harmonii

Je důležité žít v harmonii

Feng Shui (foneticky feng šuej) je tradičním čínským uměním a vlastně i vědou o životě v harmonii s okolním prostředím. Velmi vhodné je využít tradičních moudrostí Feng Shui, pokud chceme pomoci své životní situaci (vztahům, zdraví, prosperitě), ale třeba i zlepšit své bydlení a i s jeho pomocí dosáhnout rovnováhy čili harmonie.

Jak originálně vybavit byt?

Jak originálně vybavit byt?

Zařizování bytu patří ke klíčovým otázkám našeho osobního stylu. Nabídka se stále rozšiřuje a každý si tak může vybrat co nepřesněji podle svých představ. A pokud máme absolutně originální představu, pak některé společnosti nabízí výrobu nábytku na míru v barvách i dezénech podle přání zákazníka. Na druhou stranu bychom měli vybírat obezřetně, aby krásný nábytek doplňovala i funkčnost a praktičnost. Vzájemná kombinovatelnost více kusů nábytku otevírá dveře tvořivým lidem, kteří rádi mění výraz svého bydlení. Pokud právě nepatříme k věčně stěhujícím nadšencům a hledáme optimální variantu bydlení, existuje pár tipů jak na to.

HSP – interiéry na klíč

HSP – interiéry na klíč

Současné potřeby lidí, kteří jdou s dobou se výrazně liší od trendu, jež se prosazoval v 70. a 80. letech ve výstavbě panelových bytových i komerčních domů. Stavitelé nepočítali s tím, že dnes chce mít každá hospodyňka v kuchyni nejen chladničku, ale i mrazák, myčku, mikrovlnku a pračku. V kancelářích pak přibyly počítače, skartovačky, kopírky, potrubní pošta a další vybavení, které bývalo zabezpečováno centrálně v jedné místnosti nebo nebylo vůbec. A tak je nutno počítat s každým centimetrem, aby se nám do prostoru vešlo všechno.