Okna a dveře s puncem nejvyšší kvality Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

V katalogu společnosti Oknoplastik najdete okna i dveře z různých materiálů, přičemž všechny vynikají perfektní kvalitou i funkčností a pořídíte je za příznivé ceny. Záleží tedy pouze na vašem vkusu. Vyřešte otázku nových oken a dveří snadno a rychle.

Dřevěná, hliníková i plastová okna mají své příznivce i odpůrce. Dřevěná okna jsou například považována za elegantnější a krásnější, plastová okna zase potěší nízkou cenou, hliníková okna bezkonkurenční trvanlivostí při velmi štíhlém profilu, ale i výrazně vyšší cenou.

Pro podrobné informace zavítejte na webové stránky www.oknoplastik.cz. Pomůžeme vám zde s rozhodnutím, zda si vybrat hliníková, dřevěná či plastová okna. Ceník s kalkulací výsledných částek navíc potěší přehledným výpočtem pořizovací ceny za jednotlivé položky. 
V mnoha variantách si pak můžete pořídit rovněž balkonové či vchodové dveře. Plastové, dřevěné i hliníkové dveře z nabídky www.oknoplastik.cz vynikají vysokou funkčností i pěkným designem, nemáte se tedy čeho obávat – objednejte si balkónové a vchodové dveře. Výprodej jednotlivých položek vám navíc umožňuje ušetřit peníze, prohlédněte si proto i tuto speciální nabídku. 

Pokud si stále nevíte rady, neváhejte nás kontaktovat, přispějeme našimi letitými zkušenostmi v oboru. 
Plastové okno
Plastové okno

Dřevěné nebo plastové okno a dveře?

K výrobě oken a dveří se tradičně používá dřevo. Zákazníci ho přijímají nejen jako dražší materiál, ale zároveň i jako prestižnější a originálnější. Někdo však může mít při vyslovení slova dřevěná okna a dveře špatnou vzpomínku na mládí, kdy okna v jejich bytě v činžáku byla sice hezká, ale netěsnící a profukující a dveře vypadaly tak nějak „šedě.“ V současné době tomu tak není a dřevěná okna a dveře se shodují s těmi starými pouze v názvu.
Co se změnilo především, je samotné konstrukční řešení. Profil dřevěného okna je slepen z několika vrstev dřeva, čímž se zamezí případnému kroucení, dřevo „nepracuje“. K jejich výrobě je nejčastěji použito dřeva smrku, borovice, modřínu či stále více populární meranti. Je i známo, že čím zvolíte okno z tvrdšího dřeva, tím delší je jeho životnost.
Moderní dřevěná okna, takzvaná eurookna, jsou na rozdíl od oken z plastu vybavena na spodních okrajích okapničkami, které chrání před vnějšími podmínkami nejvíce namáhané části. Okapničky se vyrábějí z eloxovaného hliníku nebo plastu. Velkou nevýhodou okapniček je fakt, že jsou dodávány pouze ve dvou nebo třech barevných variantách a ne vždy jsou sladěny s barvou dřeva.
Hlavní odlišností dřevěných oken a dveří je jedinečná kresba dřeva, která je nenapodobitelná. Což je pro někoho hlavní důvod pořízení právě dřevěných oken či dveří, ale musí počítat s tím, že dřevo stále pracuje a jeho barva je tím pádem velmi nestálá.
Plastové okno
Plastové okno
Plastové okno
Plastové okno
Pokud jde o kování a skla, dřevěné stavební výplně se dnes v podstatě shodují s těmi plastovými. Okna se používají buď s dvěma až třemi skly a většinou jsou prostory mezi skly vyplněny argonem, který zabraňuje kondenzaci vlhkosti.

Přestože jsou dřevěná okna a dveře vhodné téměř do všech podmínek, mají určitá omezení, která musíme respektovat. Například dřevěná okna není správné zasazovat do trvale vlhkého zdiva, neboť by je mohla napadnout plíseň, nebo by se mohla kroutit. Údržba dřevěných oken i dveří je pak časově náročnější než údržba těch plastových. Dřevěná okna a dveře jsou díky trvalému výskytu na vzduchu, dešti, slunci, sněhu atd…velice namáhané a proto je třeba je častěji a šetrněji čistit a udržovat.
Hodnota tepelné prostupnosti u dřevěných oken může dosáhnout až Uw = 0,69 W/m2K, jsou proto plně využitelná i v pasivních domech (norma pro pasivní domy je Uw = 0,80 W/m2K.

I okna z plastu mohou dosáhnout tepelné prostupnosti Uw = 0,79 W/m2K a jsou také vhodná pro pasivní domy.

Obecně lze říci, že právě plastová okna jsou dnes nejrozšířenějším druhem otvorových výplní. Jsou barevně stálá, tepelně nepropustná a jsou považována za téměř nezničitelná. Velmi důležitým faktorem při rozhodování o materiálu oken a dveří je cena, která je v případě plastu podstatně nižší než u dřeva.
Plastová okna a dveře se vyrábí z PVC. Většina výrobců uvádí, že čím větší počet komor má profil, tím menší je tepelná prostupnost rámu a křídla. V praxi je to však v podstatě jedno, zda má profil komor pět, šest nebo sedm. Zásadní je opět provedení, těsnící systém a především pak provedení skleněné výplně.
Dřevěné okno
Dřevěné okno
Dřevěné dveře
Dřevěné dveře