Pohovka Royal Cat Boutique, za jejím pořízením stojí zřejmě toxoplazmóza (Zdroj: wayfair.com) Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Lidstvo je zkrátka fascinující. Naučili jsme se léta v oblacích, většinu smrtících nemocí jsme zkrotili vakcínami, umíme zachytit okamžiky minulosti na fotografii, skládáme hudbu a taky jsme přistáli na Měsíci. Ale kromě těchto zásadních civilizačních počinů jsme rovněž schopní generovat i naprosto nemožné dárečky, hračky pro naše domácí mazlíčky.

Kdopak to mluví? Pes, vaším hlasem!

Nebylo by krásné, kdyby s námi dokázali naši domácí mazlíčci mluvit lidskou řečí? Něco jako: „Dej sem jídlo, mám hlad!“ nebo „Už nechej té práce a pojď se mnou radši na procházku.“ Ne, nebylo. Ale výrobci ze společnosti Poodle si to myslí. Proto také nabízí tzv. PawTalk™. Tlačítka, která stačí zmáčknout psí tlapkou, aby vám přehrály vámi předem namluvený vzkaz.

Poodle, PawTalk™ (Zdroj: storeavenue.co.uk)
Poodle, PawTalk™ (Zdroj: storeavenue.co.uk)

Nedostupná odměna

Jak přesně vypadá psí peklo? To se ještě neví přesně, ale velmi pravděpodobně se to obejde bez bublajících kotlů s hříšníky. Místo toho tam ale bude mít svůj stánek Nina Ottosson. Kreativní designérka, navrhující „hry pro chytré pejsky“. Rébusy a hádanky, které musí tlapkami přesouvat, aby se dobrali skrytého pamlsku. Co na to asi říkají ochránci zvířecích práv?

Nina Ottonson (Zdroj: nina-ottosson.com)
Nina Ottonson (Zdroj: nina-ottosson.com)

Psi na divokých vlnách

Jste svým založením vyznavači adrenalinu, a nejste rádi, když vaši domácí mazlíčci musí stát stranou? V tom případě by se vám možná mohla hodit vesta – postroj od Outward Hound. S její pomocí psa ochráníte před chladem. Ale též přes nárazy a utopením. Ten postroj je totiž současně záchrannou vestou. S kapsičkami a držadlem. Vysoce praktické, pokud tedy chcete s čivavou sjíždět peřeje…

ALEKO, Aonboy (Zdroj: petocart.com)
ALEKO, Aonboy (Zdroj: petocart.com)

Hodinky s vodotryskem

Přijde vám miska na pití pro vaši kočku nebo pejska naprosto fádní, nezáživná a málo designová? Pak neváhejte, a zkuste zabrousit na stránky francouzské firmy ALEKO. Jsou specialisté v sektoru picích fontánek pro zvířecí mazlíčky. Je libo propracovaný kousek Aonboy, s tryskami, LED-podsvícením, akváriem s umělými rybičkami? Možná právě o tomhle vaše kočky a psi sní.

Hrajte si. Když jste v práci

Hrát si s pejskem, házet mu míčky, odměňovat ho dobrotami. Klasika, řeklo by se. Nic, co by se stihlo z kanceláře. A proto je tu Furbo 360°. Otočný modul se senzorem a vestavěnou psí kamerou, který snímá psí pohyb a podle nastavení mu může hodit – do různých stran a vzdáleností – požadovaný pamlsek. Mazlík si hraje, vy šetříte čas. Ne ovšem peníze, stojí to kolem pěti tisíc. Dá se to ovládat i na dálku, přes chytrý telefon.

Outward Hound (Zdroj: outwardhound.com)
Outward Hound (Zdroj: outwardhound.com)
Furbo 360° Dog Camera (Zdroj: furbo.com)
Furbo 360° Dog Camera (Zdroj: furbo.com)

Královské poležení

Křečci, rybičky a nakonec ani psi nevyjadřují svou hravostí majestát. To kočka je vlastně takový aristokrat mezi domácími mazlíčky. A se stylovým pelíškem Luxury Bed z Royal Cat Boutique se tak bude cítit i vypadat. Je tedy otázkou, kam tenhle luxusní kousek nábytku v domácnosti vpravíte. A též, jestli se vedle své vznešené kočky nebudete cítit trochu nepatřičně.

Zdroj: nina-ottosson.com, storeavenue.co.uk, petocart.com, outwardhound.com, furbo.com, wayfair.com