Vařte pasivní domy jednoduše a s chutí Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Už od úterý si můžete volně stáhnout nový film o energeticky úsporném bydlení z dílny Centra pasivního domu. V dokumentárním filmu s názvem "Vaříme pasivní dům" se divák dozví, jak chytře stavět, na co nezapomenout a co a kdy se vyplatí řešit.

Půlhodinový dokumentární film sleduje příběh stavby mobilního pasivního minidomku, který Centrum pasivního domu a jeho členové postavili během pouhých pěti dní na brněnském výstavišti. Vedle časosběrného videa zde uvidíte a uslyšíte také řadu tuzemských expertů, kteří se nízkoenergetickému a pasivnímu bydlení profesně věnují již řadu let.

Dokument je určen pro širokou veřejnost, ale na své si v něm přijdou i mnozí stavitelé a další odborníci, kteří jsou doposud k pasivnímu stavění skeptičtí. Právě tento film jim totiž může přinést odpovědi na řadu otázek – na pravou míru totiž uvádí mýty, které se kolem energeticky úsporného bydlení doposud tradují.

Film, jak i sám jeho název napovídá, se ve svém ději odkazuje na důležitost dobrých surovin. Právě ty totiž určují – jak v kuchyni, tak na staveništi – jestli výsledný produkt bude stát za to. U pasivních domů jsou nejdůležitějšími ingrediencemi:
  • Vyladěný projekt od odborníka
  • Efektivní konstrukce bez tepelných mostů a hodně izolace
  • Kvalitní okna s trojskly, správně osazená a utěsněná
  • Nepřerušená vzduchotěsná obálka zkontrolovaná Blower-door testem
  • Komfortní větrání s rekuperací tepla
  • Efektivní a šetrný vytápěcí systém
Pasivní dům
Pasivní dům
Srovnání běžného a pasivního domu
Srovnání běžného a pasivního domu
Rámová konstrukce pasivní dřevostavby
Rámová konstrukce pasivní dřevostavby
Pasivní dům montovaný v hale
Pasivní dům montovaný v hale
Zděný pasivní dům s vnějším zateplením minerální vatou
Zděný pasivní dům s vnějším zateplením minerální vatou
Podklady k filmu byly z větší části pořízeny na jaře přímo při autentické stavbě pasivního domku. Krom samotného domu, který rostl přímo před očima návštěvníků brněnských stavebních veletrhů, tehdy bylo postaveno ještě osm ukázkových stěn, které reprezentovaly různé technologie a možnosti současného úsporného stavebnictví.

Zdroj: www.pasivnidomy.cz

Video: VAŘÍME PASIVNÍ DŮM
Video: Záznam stavby mobilního pasivního domu den po dni
Centrum pasivního domu Poslat poptávku