Atypický systémový prvek MESSY SAVE ENERGY CIUR SE50 Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Nedílnou součástí stavby je jeho požární bezpečnost. Jednotlivé prvky konstrukcí musí splňovat odolnost při požáru tak, aby všichni, kdo se uvnitř nachází měli dostatek času se z takového objektu dostat. Konstrukce zajišťující mechanickou odolnost a stabilitu musí vydržet po co nejdelší čas, nesmí ohrozit životy lidí a nesmí díky použitým materiálům docházet k většímu šíření požáru po celém objektu. V případě zateplování je nutno počítat s takovými prvky a začít je správně používat.

Součástí zateplení foukanými izolacemi, jako je právě zdravá foukaná izolace Climatizer Plus, musí být systémové oddělení od komínového tělesa. Zvláště v případě moderních domů při použití nerezových komínů.

Atypický systémový prvek MESSY SAVE ENERGY CIUR SE50 je určen pro dodatečnou montáž a slouží pouze k bezpečnému oddělení komínu od foukané celulózy před nebo v průběhu aplikace. Pro systémové řešení vedení komínu požárně-bezpečnostními úseky jsou určeny standardní prvky systému SAVE ENERGY.

Atypický systémový prvek MESSY SAVE ENERGY CIUR SE50
Atypický systémový prvek MESSY SAVE ENERGY CIUR SE50
Atypický systémový prvek MESSY SAVE ENERGY CIUR SE50
Atypický systémový prvek MESSY SAVE ENERGY CIUR SE50

Prvek CIUR SE50 se skládá ze čtyř desek, které mají na spodní straně osazení. Desky se ke komínu sestavují tak, aby osazení směřovalo směrem ke komínu. Mezi komínem a deskou tak vznikne mezera. Desky jsou dvoubarevné: vnitřní strana s osazením je modrá, vnější strana bez osazení je bílá. Maximální vnější rozměr sestaveného prvku je 660 x 660 x 500 mm (vnitřní rozměr 560 x 560 x 500 mm). V případě potřeby je možné desky zkrátit. Aby bylo dosaženo požadovaného rozměru, je potřeba zkrátit všechny čtyři desky včetně osazení (na straně, kde osazení probíhá až na konec desky). Desky se k sobě spojují vruty, které jsou součástí balení.

V České republice dodává společnost CIUR, která se zaměřuje na foukané izolace dnes již více než 30 let.

www.ciur.cz nebo eshop.ciur.cz/kominova-krytka-se-50