Pěnové sklo (Zdroj: REFAGLASS)

Jak se rekonstruovala konkrétní podlaha konkrétního domu pomocí pěnového skla REFAGLASS? Ve spolupráci s @svepomoci jsme pro vás natočili nové video, které ukáže rozdíl mezi skladbou pro mokrou i suchou variantu nové podlahy.

V zásadě je rozdíl mezi pokládkou pěnového skla pro mokrou a suchou skladbu podlahy v tom, jak postupujeme po zhutnění pěnového skla a pokládce vrstvy geotextilie na zhutněný povrch, který pruží, přitom se do něj však již nesmíme propadat.

V případě mokré skladby je třeba položit na vrstvu geotextilie uloženou na zhutněné pěnové sklo distanční podložky a kari sítě před vylitím betonu. U mokré skladby (betonová podlaha) se též doporučuje vložit podél zdi dilatační spáru v podobě MIRELON distančního pásku o síle alespoň 1 centimetr. Docílí se tím odvětrávání vlhkosti. Pásek po vylití betonové mazaniny odstraníme.

V případě suché skladby je postup zpočátku stejný, pouze místo kari sítí je třeba si nakonec připravit rošt pro základ dřevěné podlahy. Ohromnou předností pěnového skla je, že se vám v podlaze na rozdíl od jiných materiálů nebudou držet škůdci, hlodavci ani hmyz. Pěnové sklo jim prostě a jednoduše nechutná, což nelze říci o dnes již pro podlahové skladby zastaralém polystyrenu.