Jak se rozhodovat při výběru vysavače?

Jak se rozhodovat při výběru vysavače?

Vysavač bezesporu patří mezi nejužitečnější pomocníky v domácnosti. Na trhu ovšem existuje velké množství výrobců a typů. Jak tedy vybrat ten správný typ vysavače, aby vyhověl všem požadavkům vaší domácnosti? Na co konkrétně se zaměřit při výběru? Důležitým prvkem každého vysavače je filtrace.

Novinky v žehlení

Novinky v žehlení

Ačkoliv žehlička patří ke spotřebičům s bohatou minulostí, její vývoj rozhodně nestagnuje. Stále se objevují rozmanité funkce pro zdokonalení žehlení. Pojďme se podívat i na vývojový stupeň v evoluci žehliček. V čem se skrývá rozdíl mezi klasickou napařovací žehličkou a trendovou variantou s generátorem? Které základní funkce musí žehlička mít a z jakých „vychytávek“ můžeme vybírat?

Usušte si doma vitamíny

Usušte si doma vitamíny

Čas sklizně ovocných plodů a bylinek je již nenávratně za dveřmi. Kuchyně provoní obvykle vůně z jablečných štrúdlů, protože s koncem léta a začátkem podzimu přichází dozrávání jablek, které se snad zpracovávají nejlépe. Z jablíček můžeme péct chutné koláče, odšťavňovat z nich lahodné šťávy anebo je sušit.

Ušetří vám robot čas?

Ušetří vám robot čas?

Většinu dnešních výrobků tohoto typu bychom mohli bez váhání zařadit do kategorie 'všeuměl'. Pokud nebudete při nákupu příliš hledět na peníze, můžete v jednom přístroji získat spotřebič, který spolehlivě zastane práci nejen několika vašich stávajících elektrospotřebičů, ale i mnoha členů domácnosti. Jeden kuchyňský robot tak v sobě může skrývat mixér, příslušenství na hnětení a mixování, poslouží také jako mlýnek na maso, k přípravě najemno či nahrubo zpracovaných omáček, využít jej lze i jako odšťavňovač ovoce a citrusových plodů.

Zápach v kuchyni odstraní drtiče odpadu

Zápach v kuchyni odstraní drtiče odpadu

Hlavní výhodou drtičů potravinového odpadu je fakt, že kuchyně, která se zejména v posledních letech stává nejfrekventovanějším místem v domácnosti a moderní architektonická řešení doporučují jejich propojení s obývacími prostory, zůstává čistým, pro práci pohodlným místem bez zapáchajících odpadků.

Nevíte si rady s výběrem digestoří?

Nevíte si rady s výběrem digestoří?

Odsavač par oceníte v každé kuchyni a obzvláště pak v malých bytech. Veškeré pachy se rychle 'rozutečou ' do všech místností. Málokdo asi touží po tom, aby mu pohovka, oblečení nebo ne zrovna levné závěsy v obývacím pokoji 'voněly' po přepáleném omastku.
Takže řešení je jasné. Digestoř. Ale která?