Přírodní kameny a jejich kouzlo

Přírodní kameny a jejich kouzlo

Současná nabídka umělých materiálů nabývá na bohatosti a přesto se mnoho z nás vrací k přírodním materiálům. Přírodní materiály na nás totiž působí pozitivním a neopakovatelným dojmem. Kromě dřeva a dalších zdrojů přírody se do obliby dostává krása kamene. Dnes se podíváme na trend, který k nám ze zahraničí proniká čím dál tím více – fenomén dekorativních neboli ozdobných kamenů. Kde můžeme tyto kameny využít?

Ohebný přírodní pískovec

Ohebný přírodní pískovec

Trendem moderní architektury posledních let je opětovné využívání přírodních materiálů. Back to the roots. Přírodní materiály nám připomínají náš původ, naše kořeny, fascinují svoji strukturou a barevností a i při každodenním pohledu neopakovatelně inspirují naše smysly. Těší se proto nejen velké oblibě u architektů, ale také u stále širšího okruhu investorů. Začleněny do exteriérové či interiérové části stavby jí dodávají individuální ráz a vypovídají o vkusu majitele.

Kámen může být i umělý

Kámen může být i umělý

Dnes jsme si zvykli už na mnohé imitace. Kámen se tomu nevymyká. Známe ho pod mnohými obchodními názvy, ale i pod pojmem umělý kámen. Každé označení si své výrobní tajemství starostlivě chrání a snaží se konkurenci předběhnout tradicí výroby, pestrostí nabídky anebo rozumnou cenou.

Harmonie přírodního kamene

Harmonie přírodního kamene

Ještě mnohem dříve, než kam sahá vývoj člověka, vznikaly během dlouhé historie Země nádherné kameny jako impozantní svědectví přeměny přírody. Rozmanité podoby kamenů a jejich individuální možnosti využití jsou dodnes jedinečné. Pokud tímto „historickým“ materiálem obohatíte svůj příbytek, budete si tak moci každý den vychutnávat kouzlo přírodního kamene. Jeho využití je opravdu všestranné. Dnes se seznámíme s jeho uplatněním v exteriérech.

Přírodní kámen – přirozená krása

Přírodní kámen – přirozená krása


Přírodní kámen je ideálním stavebním materiálem, především pro svoji odolnost vůči povětrnostním podmínkám a trvanlivosti. Nabízí nekonečnou škálu barev, tvarů, a textur, vzniklých působením minerálů při vytváření hornin. Dekorativnost přírodního kamene umožňuje jeho využití v exteriéru i v interiéru. Kombinace s jinými materiály a výrobky působí vždy přirozeně a příjemně.