Krásná česká střecha nejen historického vzhledu Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

V posledních letech mnoho zákazníků nehledí pouze na cenu a kvalitu, ale také na design a původ výrobků. A právě ryze česká střešní krytina EUREKO splňuje již 20 let i nejnáročnější požadavky zákazníků. Navíc vyvíjí novinky, které svými vlastnostmi a vzhledem berou dech! Na trh se například řítí plastová vegetační střecha neuvěřitelných vlastností.

Plastová břidlice a nebo Drdlíkův plastový šindel

Ještě nedávno bylo EUREKO známé pro svou plastovou břidlici, která dovedla elegantně nahradit původní azbestocementovou střechu. Tato plastová střešní krytina je samozřejmě nezávadná a vydrží neuvěřitelně dlouho, přitom neváží mnoho a proto zbytečně nezatěžuje střešní konstrukce. Navíc je vyráběna z recyklovaných materiálů a proto je šetrná k životnímu prostředí, byť jde o plast. Případně jste se mohli setkat s Drdlíkovým dřevěným (plastovým) šindelem. Tato neobyčejně krásná střešní krytina je k nerozeznání od pravého střešního šindele.

Plastová břidlice
Plastová břidlice
Plastové šindele
Plastové šindele

Novinka EUREKO MODERNA připomínající moderní betonové tašky

Nedávno však přišel výrobce s naprostou novinkou, střešní krytinou EUREKO MODERNA. Jde o extrémně lehkou střešní krytinu, která může připomínat některé moderní betonové tašky, váží však pouhých 6 kg/m2.

V každém případě se veškeré zde uváděné výrobky vyrábějí v Oboře na Lounsku. Mají záruku 30 let, i přes svou lehkost jsou pochozí, nezachycují se na nich mechy a lišejníky, odolávají UV záření, krupobití a silnému větru. A samozřejmě jsou neuvěřitelně lehké… protože plast!

Plastová krytina EUREKO MODERNA
Plastová krytina EUREKO MODERNA
Plastová krytina EUREKO MODERNA
Plastová krytina EUREKO MODERNA

Na trh se chystá odvážný zázrak jménem EUREKO GREEN

Plast, ze kterého se tato střešní krytina vyrábí, má dokonce tak dobré vlastnosti, že výrobce zašel ještě dál a vyvinul novou střešní krytinu EUREKO GREEN. Ta splňuje všechny výše uvedené požadavky, navíc však ještě nese substrát a zeleň extenzivní šikmé zelené střechy. A to bez složitých příprav, těsnění, nopových a kořenům odolných fólií apod. Krytina se prostě uloží jen tak na latě, stejně jako běžné tašky. Na trhu by se měl GREEN objevit již příští rok. Sledujte proto novinky na www.eureko.org

Extenzivní vegetační šikmá střecha (Zdroj: Shutterstock)
Extenzivní vegetační šikmá střecha (Zdroj: Shutterstock)
REGRA PLAST spol. s r.o. Poslat poptávku