Malovat nebo tapetovat?

Malovat nebo tapetovat?

Máte chuť změnit vzhled vašeho bytu či domu a rozhodujete se mezi výmalbou a tapetováním?

Jak si vymalovat byt

Jak si vymalovat byt

Poradíme vám, jak se připravit na malování místnosti či celého bytu, jaké materiály a náčiní použít a jak postupovat.

Vytopili jste sousedy?

Vytopili jste sousedy?

Vytopili jste sousedy a nevíte jak postupovat? Jakým způsobem se řeší způsobená škoda?

Údržba bytu v zimě

Údržba bytu v zimě

Jakou péči si váš byt a jeho vybavení zaslouží i nezbytně potřebuje právě v zimě?

Vyzkoušejte neobvyklou tapetu

Vyzkoušejte neobvyklou tapetu

Tapety všech barevných variací a tapety s nejrůznějšími vzory jsou dnes běžnou záležitostí. Novinkou ve světě tapet jsou ovšem tapety imitující přírodní materiály, tapety z orientálních látek či tapety kovové. Jedinečný není pouze vzhled těchto tapet, ale i ruční výroba, která je zárukou jejich vysoké kvality.

Teprve kvalitní a nápaditou malbou byt ožije

Teprve kvalitní a nápaditou malbou byt ožije

Jak bychom měli před malováním uklidit? Jak ochránit nábytek a vůbec předměty, které nemáme kam uskladit, včetně koberců? Jak správně upravit povrchy stěn před malbou? A jak rychle se dá kvalitně vymalovat? A musíme to všechno vůbec dělat sami, nebo stačí

Chcete vymalovat svůj byt?

Chcete vymalovat svůj byt?

Vymalujeme byt! Zní to snadno, ale ... Byt se musí nejprve vyklidit, případně nábytek sestěhovat na jedno místo či do ostrůvků. Vše, co v bytě zůstane, musíme ochránit fólií. Následně upravíme povrchy stěn a pak až malujeme a nkonec to nejhorší. Úklid! Al

Barvy umí zázraky

Barvy umí zázraky

Interiér netvoří jen nábytek či podlahová krytina, i barva je důležitým prvkem pro vzhled vašeho interiéru. Barvy v bytě či v domě ovlivňují naší psychiku stejně jako počasí a slunce. Měli bychom tedy jejich výběru věnovat zvláštní pozornost a rovněž znát několik základních pravidel. Správně zvolené barvy a jejich kombinace dokáží nahradit nedostatek slunce v místnosti, povzbudit chuť k jídlu či k pracovnímu výkonu. Pomocí barev můžeme také opticky změnit velikost jednotlivých místností. A pokud využijete jak barevných odstínů, tak dekoračních technik, změní se váš interiér k nepoznání. Jak tedy udělat z „nudného obýváku“ místnost s jasným charisma a stylem?

Dokážete si s malováním poradit sami?

Dokážete si s malováním poradit sami?

Pomocí malování a tapetování dokážeme obléci byt do nového kabátu. Věděli jste, že stěny bytu dokážou vyjádřit váš osobní vztah k bydlení? Na zdech se můžete seberealizovat. Z nepříjemného malování se tak může stát vlastně zábava. Vznikne ať už všední či nevšední dílo. Důležité ovšem je cítit se v takovém prostředí nejlépe.

Barevná kouzla doma

Barevná kouzla doma

Barvy jsou trvalou součástí našeho života a ovlivňují lidské prožívání a náladu. Stačí si uvědomit, jak na nás působí probuzení do deštivého dne, kdy je vše zahaleno do šedivého oparu, a naopak slunečný den s modrou oblohou. Psychologie barev, neboli jak barvy působí na vnímání člověka a jeho nálady, využívají velké firmy na celém světě. Síť občerstvení Mc Donald´s ladí své restaurace do žlutočervena, neboť právě žlutá a červená barva příznivě ovlivňují naši chuť k jídlu.

Omítky jako nezbytný, leč rizikový faktor stavby

Omítky jako nezbytný, leč rizikový faktor stavby

Na omítku, jako dokončovací prvek většiny budov, jsou kladeny velmi vysoké nároky. Jejím účelem je zakrýt stavební konstrukci tak, aby vedle estetických požadavků byly splněny i požadavky ochranné.

Nebojte se tapetování I. díl

Nebojte se tapetování I. díl

Tapetováním lze rychle, cenově výhodně a velmi efektně změnit či oživit tvář interiéru nebo dodat nový lesk staršímu nábytku. Narozdíl od nátěrů dokáží tapety zakrýt nerovnosti povrchu a mohou částečně působit i jako protihluková bariéra. Rozsáhlá nabídka barev a vzorů umožňuje docílit zajímavých optických efektů. A pokud vás stávající tapeta omrzí, není nic jednoduššího - prostě ji přetapetujete.

Barvy, které ladí

Barvy, které ladí

Vždy platilo a dál platit bude, že tmavé barvy vám místnost opticky zmenší, světlé odstíny naopak zvětší. Tmavé barvy tak budou v místnostech působit ve dne velmi stísněně.

To platí i v případě použití tmavých odstínů dřeva použitých ve velkých plochách (například na podlaze).