Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock) Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Mít jistotu, že o vaši nemovitost je dobře postaráno, že vždy dobré. A stejně tak je tomu i s bezpečností. Ať už si kupujete byt, nebo stavíte bytový dům. Máme pro vás hned několik důvodů, proč se vyplatí připlatit si za kvalitní bezpečnostní dveře do bytu.

Bezpečí musí být na prvním místě

Je jedno, jestli lidé odjedou na dovolenou, nebo jen vyrazí do práce. Lupiči je můžou navštívit kdykoliv a v případě, že nebudou mít dostatečně kvalitní vchodové dveře do bytu, jim celá akce zabere třeba jen půl hodiny.

Proto je tak důležité mít bezpečnostní dveře do bytu. Lidé to ocení a rádi si za ně i připlatí. Vstupní dveře do bytu s certifikovanou bezpečnostní třídou 3 do prostor nepustí žádného nezvaného návštěvníka.

Mají hned několik předností. Není možné je vysadit z pantů, vyvrtat hlavní zámek nebo je dostatečně poškodit pomocí páčidla, vrtačky nebo šroubováku. Překonání takovýchto dveří si tak nejeden zloděj rozmyslí už při prvním pohledu na ně.

Vchodové dveře do bytu (Zdroj: HT DVEŘE)
Vchodové dveře do bytu (Zdroj: HT DVEŘE)

Investice pro lepší spánek i pojistku

Lidé se doma chtějí především cítit v bezpečí. Proto nemají problém investovat do kvalitních hlavních dveří do bytu, které je opravdu ochrání. A může to pro ně představovat i podmínku při koupi bytu.

Pořizovací cena takových dveří sice není nízká, ale při zvážení přínosu, který díky vchodovým dveřím do bytu s kukátkem získají, už váhá málokdo. Zatímco vchodové dveře do bytu v paneláku s obyčejným zámkem některé pojišťovny ani nepojistí, zámek vchodových dveří do bytu s bezpečnostní třídou 3 vám může přinést slevu až 30 %.

Sklad vyrobených dveří (Zdroj: HT DVEŘE)
Sklad vyrobených dveří (Zdroj: HT DVEŘE)

Výhody pro koncové zákazníky i developery

To, co při koupi bytu nebo nových dveří v dnešní době lidi nejvíc zajímá, jsou jejich přednosti. Nejvíce prodávají dobré tepelně-izolační vlastnosti a schopnost odolávat po určitou dobu požáru. Cílem je nejen pocit bezpečí, ale také úspora peněz za energie díky tomu, že nebude docházet ke zbytečnému úniku tepla na chodbu.

Pokud už dveře dobře těsní, měly by mít i skvělé protihlukové vlastnosti. Kvalitní bezpečnostní dveře do bytu umí pohltit zvuk až o frekvenci 44 decibelů a snadno si tak poradí s hlasitým výtahem, štěkajícím psem nebo běháním dětí po schodišti.

Posledním, neméně důležitým aspektem, je protipožárnost vchodových dveří do bytu. Pokud jsou certifikované, mají označení El a číselnou hodnotu, díky níž poznáte, jak dlouho dokáží odolávat ohni.

Vchodové dveře do bytu (Zdroj: HT DVEŘE)
Vchodové dveře do bytu (Zdroj: HT DVEŘE)

Nejčastěji se přitom setkáte s El 30, což znamená, že dveře zadrží plameny po dobu 30 minut. Je to díky tomu, že mají speciální konstrukci z pozinkovaného ocelového plechu, dřevěného rámu a lamel z kalené oceli. Součástí je i protipožární páska, kukátko a dřevohliníkový práh.

Tyto vlastnosti dveří jsou ale velmi závislé na tom, jak kvalitně byly dveře nainstalovány. Proto se nespoléhejte sami na sebe, ale raději od dodavatele vždy chtějte vchodové dveře do bytu s montáží. Jen tak budete mít jistotu, že budou plnit všechny své funkce tak, jak mají.