Komponenty pro brány vyžadují kvalitu Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Majitelé rodinných domů, garáží a zahrad dnes chtějí mít své soukromí ukryté za moderně vyhlížejícími a bezvadně fungujícími branami. Pohodlné otevření vrat či brány z vašeho vozu pouhým stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači může zpříjemnit každodenní odjezd a návrat domů. O to víc, když nám zrovna nepřeje počasí.

Křídlové brány

Křídlové brány využijeme tam, kde je dostatek prostoru. Mohou mít jedno i dvě křídla. Volí se většinou otevírání směrem na pozemek uživatele. Opačně je to možné pouze v případě, že je před bránou dostatek místa a její otevírání nebude omezovat či ohrožovat "kolemjdoucí" a "projíždějící."

Pojezdové posuvné brány

Součástí těchto bran jsou kolečka, která zapadají do profilu zabudovaného v terénu.

Samonosné (nesené) posuvné brány

Samonosné brány jsou velmi moderním typem automatických posuvných bran. Mají zabudované komponenty, které umožňují tichý a velmi plynulý chod. Posunují se po pojezdových rolnách neboli vozících, které jsou umístěné v betonovém základu. Jsou prakticky bezúdržbové, ani v zimě nemusíme pod branou odhrnovat sníh, jelikož je nesená a nevyžaduje tak údržbu v terénu zabudované kolejnice.
Křídlová brána
Křídlová brána
Posuvná brána
Posuvná brána
Ať už se rozhodnete pro jakýkoli typ brány, kvalita a životnost celého zařízení se budou odvíjet od kvality pohonu a dalších komponent. Proto by se na nich nikdy nemělo šetřit. Informujte se, od jakého výrobce pocházejí a zda jsou vyrobeny z kvalitních materiálů.

Jde-li o bránu na pozemek u rodinného domu, dostačuje pohon pro rezidenční aplikace. Průmyslové aplikace jsou určené pro větší zátěž a tedy pro větší četnost používání. Jsou dostupné i v úpravě pro nepřetržitý provoz.

Pro soukromé uživatele je důležité, že i tak čistě technická a praktická věc, jako je pohon brány, může mít zajímavý a moderní design. Umístění můžete zvolit boční nebo na stropě, pokud jde o garáž. Garážová vrata mívají tloušťku kolem 40 mm. Tepelně-izolační funkce je zajištěna polyuretanovou výplní a přerušením tepelných mostů.

Konzultace s odborníkem se vyplatí

Před koupí automatické brány se doporučuje v první řadě konzultace s proškoleným technikem. Ten objektivně posoudí konkrétní situaci, rozměry brány, její hmotnost a vhodné umístění pohonu. Všechty tyto faktory je třeba zohlednit při výběru typu pohonu. Poté by vám měly být dodány nákresy budoucího řešení. V nich je přesně zanesena elektrická instalace a základ pro pohon brány.

Pokud je vámi vybraný typ dostupný skladem, montáž může být otázkou pouhých dnů.

Není vždy nutné pořizovat bránu novou. Namontovat automatický pohon je možné i u brány stávající. Získáte tak s únosnými náklady moderní vrata s vysokým užitným komfortem.

Vrata a brány mají nouzové ovládání pro použití při přerušení dodávky elektřiny. Zdrojem může být pro pohon kromě elektrické energie také energie solární.

Zdroj: www.vrataploty.cz
Posuvná brána
Posuvná brána
Jindřich Kladišovský
Poslat poptávku