Vonná svíčka Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Ovlivňují naši mysl a emoce, vytvářejí útulnou a klidnou atmosféru, díky nim vládne harmonie. Taky zmírňují stres a pomáhají se uklidnit, zvyšují pozornost a zlepšují soustředění, zvyšují aktivitu a zlepšují paměť. To všechno je magická moc vůní. A proto je nesmírně důležité, aby vám váš vlastní domov voněl. Dnes vám proto poradíme, jak vybrat správné vůně do bytu!

Malé okénko do historie

Určitě jste slyšeli o tom, že během magických a náboženských obřadů ve starověkých kmenech a civilizacích se používalo kadidlo, kafr, santalové dřevo, myrha, pižmo, jantar a jiné vonné rostliny či bylinky. Starobylé východní civilizace objevily první vonné svíčky, které se používaly při různých rituálech a poté i v každodenním životě. Americké ženy z doby kolonizace zjistily, že vařením některých bobulí a ovoce je možné získat vosk, který nejen dobře hoří, ale také nádherně voní. Zajímavé je, že takzvaná parfumerie pro oděvy se používala ještě před naším letopočtem. Staří Řekové například v oděvu ukrývali různé aromatické směsi olejů a prášků.

Dnes máme skvělou možnost vybrat různé typy a druhy vůní v různých designech od vonných svíček až po elektrické difuzéry.

Parfém
Parfém

Jak vybrat vůně?

Samotný výběr vůně do bytu je stejný jako výběr parfémů. Parfémy by měly ladit s vaším stylem, odpovídat příležitostí a samozřejmě by neměly nikoho obtěžovat. Měly by na vás zanechat příjemnou vzpomínku.

To stejné platí při výběru bytových vůní. Vůně je první věc, kterou zaznamenáme při vstupu do místnosti. Zvolená vonná kompozice by měla podtrhnout a doplnit interiér. Vybrat si můžete pro každou místnost něco jiného nebo jednu vůni pro celou domácnost. Poslední se doporučuje, pokud hledáte vůně do malého bytu.

Obývák je pokoj, kde se schází celá rodina pohromadě a kde přijímáme návštěvy. Vyberte trvanlivou vůni, která odpovídá interiéru a se kterou se budete cítit v bezpečí.

V ložnici odpočíváme a relaxujeme po namáhavém pracovním dni. Zvolte vůně levandule, ylang-ylang, santalového dřeva nebo citronu.

Do koupelny se hodí vůně čistého prádla nebo vůně s mořskými akordy.

V pracovně se musíme soustředit. Zvolte tak vůně s citrusovými akordy, tóny máty nebo pomerančů. 

A pamatujte: vybírejte vůně, které se líbí vám a vašim nejbližším!

La MakeUp Sp. z o.o. Poslat poptávku