Užijte si grilovací sezónu s kvalitním nerezovým grilem Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

K létu neodmyslitelně patří grilování. Pokud si chcete letní pobyt na zahradě užít se vším, co k němu patří, neobejdete se bez kvalitního grilu, na kterém budete své rodině a přátelům připravovat chutné a voňavé pochoutky.

Vsaďte na kvalitu a pořiďte si gril z nerezové oceli

Gril z kvalitní nerezové oceli vám zaručí bezproblémové užívání za jakéhokoli počasí. Nemusíte se bát, že gril zrezne, když ho necháte v dešti na zahradě a na zimu jen jednoduše přikryjete nepromokavou plachtou. Ovšem na druhou stranu, proč po sezóně neuklidit gril, který je přenosný, byť z odolného materiálu. Vybrat si můžete ze široké škály typů a modelů.

Co je nerezová ocel?

Nerezová ocel je název pro všechny druhy oceli, které nepodléhají korozi, tedy pro ty oceli, které jsou odolné oxidaci. Nerezová ocel nepotřebuje speciální povrchovou úpravu, protože materiál není díky svému chemickému složení korozivní. V agresivním prostředí se však můžeme i u těchto materiálů setkat se vznikem různých lokálních druhů koroze. Proto se ke zvýšení korozní odolnosti používá ve slitinách chrom a jiné chemické prvky.
Nerezový gril
Nerezový gril

Proč si pořídit gril z nerezu?

Dlouhá životnost i záruka

Grily z nerezové oceli se vyznačují dlouhou životností a budou vám dobře sloužit i mnoho let. Na nerezové grily je obvykle poskytována vysoká záruka, čímž nám výrobce sděluje, že si za kvalitou svého výrobku stojí. Důležité je zvolit si gril z kvalitní nerezi a dodržovat výrobcem uvedené pokyny.

Výborná kvalita

Zájem o nerezové grily roste i přes jejich vyšší cenu, protože jsou vyrobené z vysoce kvalitní nerezové oceli, která zaručuje grilu dlouhou životnost. Nerezový gril musí být precizně zpracován s ohledem na veškeré detaily, jako jsou odkládací prostory, postranní háčky na zavěšení grilovacích doplňků, úchyty atd. Investicí do nerezového grilu budete mít záruku, že gril funguje tak, jak má. A protože dlouho vydrží, nebudete muset kupovat na každou druhou sezónu nový.

Svařované spoje

Svařované spoje u nerezových grilů se neuvolňují, jsou mnohem trvanlivější a méně náchylné ke korozi. Výsledkem je mimořádně trvanlivý a stabilní gril, čímž se zvyšuje i bezpečnost při jeho užívání. Gril se svařovanými díly se také mnohem rychleji uvede do provozu, protože se nemusíte zdržovat s jeho zdlouhavým sestavováním a montováním.

Pevná konstrukce grilu

Robustní konstrukce zajistí grilu při běžném používání dlouhou životnost. Tělo i víko grilu by mělo být zhotovené z těžké speciální oceli s nízkým obsahem uhlíku a z vnitřní strany by měl být smalt, který zabraňuje prorezavění materiálu a zajišťuje lepší odrážení tepla. Důležité je přivaření držadel a dalších dílů, aby se nemusely používat matky a šrouby, které se mohou uvolnit a rezavějí. Stabilitu grilu výrazně zlepší přivařené nožičky, nebo objímky pro nožičky.

Jednoduchá údržba

Zakoupení grilu z nerezového materiálu se vyplatí každému, kdo si chce co nejvíc usnadnit jeho údržbu. Nerezový rošt grilu se velmi snadno udržuje – než po grilování úplně vychladne, stačí ho setřít papírovým ubrouskem.

Všestrannost

Ke grilům si můžete pořídit i mnoho různých doplňků také v kvalitním nerezovém provedení. Například grilovací jehlice, koše, rošty na ryby, atd.

Snadná montáž

Protože je většina dílů nerezového grilu k sobě již svařena, je jeho montáž před začátkem používání snadnější a rychlejší. Čím více částí musíte sešroubovat, tím je větší riziko pozdější nepevnosti a nestability grilu. Jednotlivé části by měly být dobře přístupné, snadno čistitelné a lehce odmontovatelné.

Snadná obsluha

Díky kvalitní a navíc smaltované oceli okolo pokrmů dobře cirkuluje teplo. Není třeba obracet velké kusy masa a otáčet rožněm, čímž se se velmi usnadní obsluha grilu a vy máte během grilování víc času věnovat se rodině nebo hostům.

Stabilita grilu pro vaši bezpečnost

Stabilita robustního grilu z nerezové oceli výrazně zvyšuje komfort a bezpečí jeho užívání. Gril se nekymácí, jeho jednotlivé díly se různě neviklají a je tak sníženo nebezpečí převrácení grilu vlivem neopatrné manipulace či větru, nebo dokonce vzniku požáru.

Design

Nerezový gril může být i designovou záležitostí a důvodem k jeho pořízení nemusí být pouze jeho výborné užitné vlastnosti, ale zkrátka to, že se vám nerezové věci líbí.

Zdroj: www.zamecnictvi-kovovyroba-matys.cz