Jak si vybrat gril

Jak si vybrat gril

Jak vybrat gril, jaký a jak rozdělávat a udržovat oheň v grilech na dřevěné uhlí?

Už jste zkoušeli grilovat v zimě?

Už jste zkoušeli grilovat v zimě?

Zimní grilování je vlastně novým hitem. Někteří lidé, kteří si venkovní grilování natolik zamilovali, že se nedovedou dočkat té pravé grilovací sezóny, to dokázali vyřešit.

Jak si udělat v zahradě ohniště

Jak si udělat v zahradě ohniště

Ocelové přenosné ohniště, třeba v podobě mísy, nebo jakýchsi kamen bez komína, ohniště z betonových tvarovek, ohniště vyzděné z cihel či kamenů. Jak si vybrat?

Postavte si sami zahradní gril

Postavte si sami zahradní gril

Jak si postavit rychle a jednoduše pěkný a funkční zahradní gril? Poradíme vám v šesti krocích, jak na ten nejjednodušší.

Jaké bylinky jsou ideální pro grilování?

Jaké bylinky jsou ideální pro grilování?

Sůl je stále základ, byť mnozí kuchaři a gurmáni preferují „ochutnání“ potravin, jejich původní chuti, bez přísad. Ovšem co bylinky, jaké jsou ideální právě pro grilování?

Jak správně grilovat

Jak správně grilovat

Rady jak správně grilovat lze též obalit do slova „zdravě.“ Důležité je přitom, jak zacházet při grilování s ohněm, jak se chovat ke grilovaným potravinám, ale i jak vybrat vhodné maso!

Vybíráme zahradní gril

Vybíráme zahradní gril

Máte malou terasu a z doutnajícího dřevěného uhlí se vám kouř vždy nahrne do bytu? Nemáte rádi „hrátky s ohněm,“ ale sezónní grilování na zahradě ano? Jaký gril vybrat?

Postavte si sami zahradní krb

Postavte si sami zahradní krb

Stavba venkovního zahradního krbu nemusí být složitá. Záleží však na správném přístupu, postupu a vhodných materiálech.

Krby, grily a udírny v zahradě

Krby, grily a udírny v zahradě

Mezi nepostradatelné prvky v zahradě, které slouží jako účelové, ale jsou i zajímavé svým vzhledem, určitě patří krby, grily a udírny.

Nastal čas grilování

Nastal čas grilování

S teplými letními večery, které již nastaly, mají mnozí spojené rodinné grilování. Ty tam jsou doby, kdy jediným prostředkem k uskutečnění této kratochvíle byly podomácku vyrobené grily, které nezřídka přímo ohrožovaly naše zdraví. Dnes si můžeme vybírat z nepřeberného množství produktů, které trh nabízí.
V základu rozlišujeme dva způsoby grilování – přímý a nepřímý. U prvního z nich, tedy přímého, je grilovaný pokrm přímo vystaven žáru. V tomto případě je nutné pokrm v polovině grilování obrátit, aby se dokonale propekl z obou stran. Tento způsob přípravy je vhodný zejména pro grilování steaků, hamburgerů, kotlet a dalších pokrmů, které vyžadují dobu grilování minimálně třicet minut.

Grilování neodmyslitelný symbol jara a léta

Grilování neodmyslitelný symbol jara a léta

Posezení na zahradě (spojené s grilováním masa či ryb) je stále oblíbenější jarní a letní činností. Díky široké nabídce zahradních krbů, grilů a příslušenství, není dnes již žádným problémem užít si grilování bezpečně a se vším komfortem.