Bezpečné a stylové nerezové zábradlí Zobrazit fotky zobrazit 9 fotek

Zábradlí je architektonický prvek, který se vyrábí z různých materiálů. K nejpraktičtějším patří nerezová zábradlí s minimálními nároky na údržbu a s vysokou životností. Kde se používají a jaké vlastnosti nabízí? Zajímavou variantou je kombinace nerezového zábradlí s dalšími materiály. Jednou z možností je zábradlí se skleněnými komponenty - zajistí vysokou bezpečnost, stabilitu a zároveň zachovává celkovou vzdušnost konstrukce.

Zábradlí buď vymezuje prostor (např. balkónová), slouží jako doplnění schodiště (schodišťová), zvyšuje naši bezpečnost a chrání před pádem. Používá se v interiéru i v exteriéru. Při vybírání materiálu bychom měli zohlednit jeho hmotnost, která bude zatěžovat konstrukci, nároky zábradlí na montáž, potřeby materiálu na údržbu, budoucí investice na obnovu nátěrů a samozřejmě také cenu zábradlí.

Nerezová zábradlí

Nerezové zábradlí je především investicí do kvalitního materiálu, který je základem konstrukce. Nerezová ocel je odolná vůči náročným podmínkám, takže se s nerezovým zábradlím setkáme nejen jako s atraktivním doplňkem interiérových schodišť, ale také jako s praktickou možností pro venkovní schodiště, terasy, balkóny a lodžie. Pro zvýšení odolnosti ve venkovním prostředí se využívá žárový zinek jako systém ochrany oceli proti korozi. Vzhled tohoto zábradlí působí přirozeně, povrch podtrhuje jeho kovový charakter.

Nerezová zábradlí nabízí nejen tradiční rovné linie, ale umožňují také atypická provedení, oblé tvary (např. pro točitá schodiště). Kovové materiály působí velice dobře také v kombinaci se dřevem, sklem nebo kamenem. Samozřejmě můžeme využít také povrchové úpravy v podobě barevných nátěrů.
Nerezové zábradlí v exteriéru
Nerezové zábradlí v exteriéru
Nerezové zábradlí
Nerezové zábradlí
Nerezové zábradlí
Nerezové zábradlí
Nerezové zábradlí
Nerezové zábradlí

Zábradlí doplněno sklem

Zábradlí je kromě své funkce zároveň výrazným estetickým prvkem. V interiéru může typ schodišťového zábradlí velmi ovlivnit celkové působení schodiště v prostoru. Pokud chceme zachovat maximální vzdušnost a světlost prostoru, můžeme použít zábradlí doplněné skleněnými prvky. Skleněné výplně poskytují další možnosti estetických proměn, protože můžeme používat různé druhy a design výplní.

Nerezové úchyty na skla

Důležitou součástí je volba vhodných úchytů, které se používají jako prvek k připevnění skleněných výplní. Hlavní je jejich pevnost, odolnost i vhodný design. Úchyty pro skleněné výplně se vyrábí o různých tloušťkách a různých tvarů.

Zdroj: www.karelvachal.cz
Nerezové zábradlí se skleněnou výplní
Nerezové zábradlí se skleněnou výplní
Nerezové zábradlí
Nerezové zábradlí
Nerezové zábradlí
Nerezové zábradlí
Nerezové zábradlí
Nerezové zábradlí