Okap musí někde končit

Okap musí někde končit

Bez sifonu okapového svodu a jeho vyústění do odpadního potrubí by dešťová voda proudící okapem podmáčela dům. Víte, kde najít nejširší nabídku gajgrů?

Plechová střecha lehká a praktická

Plechová střecha lehká a praktická

Plech je rychlým a lehkým řešením pokrytí střechy staré i nové. Existuje více materiálů, z nichž je nejvíce upřednostňována finančně nejnáročnější, ale i nejtrvanlivější měď. Stále větší oblibu však má třeba i poplastovaný ocelový plech. Kromě plechu na střeše se pak s klempířskými prvky nejčastěji setkáváme v případě okapů a dalších doplňků střech našich staveb.

Aby vám ze střechy nekapalo

Aby vám ze střechy nekapalo

V ceně už rozdíl nehledejte! Od března letošního roku snížil Lindab trvale cenu všech 10 odstínů. V čem se ale bezúdržbový okap Lindab Rainline liší od běžných lakovaných okapových systémů?

Lindab Rainline - v ceně rozdíl nehledejte

Lindab Rainline - v ceně rozdíl nehledejte

100% přesnost prvků, rychlost a jednoduchost sestavení systému (například pomocí bajonetových spojek), i řada dalších vlastností, které činí okapový systém Lindab Rainline výjimečným z hlediska uživatelského - životnost, bezúdržbovost a výběr barev.

Nová okna jedině s kvalitními parapety

Nová okna jedině s kvalitními parapety

Představujeme robustní umělohmotné vnitřní parapety REHAU s vrchní vrstvou z melaminové pryskyřicové fólie a venkovní parapety z taženého hliníkového profilu. Důležité však není jen pořízení vhodných parapetů, ale především jejich správná instalace.

Výrobky z výplňových a ozdobných desek STADUR

Výrobky z výplňových a ozdobných desek STADUR

Dekorativní izolační desky STADUR najdou uplatnění především při výrobě oken a dveří. Pozadu však nezůstává ani jejich uplatnění v podobě fasádních obkladových desek či desek pro reklamní účely.

Ozdobte své okno moderními parapety

Ozdobte své okno moderními parapety

Okno a parapet - dvě neoddělitelné součásti výplně stavebních otvorů našich domů. Bez okna bychom do bytu nedostali přirozené denní světlo a v zimě uvnitř nezamkli teplo, bez parapetů by do našeho zdiva pronikala vlhkost. A doba starých plechových parapetů už pomalu odkráčela. Inspirujte se nabídkou moderních okenních parapetů TOPSET.

Okapový systém Lindab Rainline

Okapový systém Lindab Rainline

Nepostradatelný okapový systém Lindab Rainline představuje své kvality i novou tvář. Čím nás překvapí nová technologie výroby, čím montáž a čím konkrétní vlastnosti stále vyvíjených okapový systém Lindab Rainline?

Jaký materiál zvolit pro parapety?

Jaký materiál zvolit pro parapety?

Výměna oken je jednou z nejdůležitějších podmínek nutných ke zvýšení komfortu bydlení a ke snížení nákladů na teplo. S výměnou oken ale souvisí i parapety. Často nám poslouží k pohodlnějšímu výhledu z okna nebo si na ně můžeme odkládat věci. Svůj nezastupitelný účel plní však i parapety venkovní. O tom, jaké materiály k parapetům využít, jaké výhody a nevýhody z toho vyplývají, se vám dnes pokusíme poradit.

Nepodceňujte funkčnost okapů

Nepodceňujte funkčnost okapů

Při budování domu myslete na to, že samotná střecha před deštěm neochrání. Jak je známo, okapy a svody mají takovou funkci, aby odváděly dešťovou vodu ze střechy. Při jejich výběru se zaměřte především na jejich životnost a teprve poté na estetickou stránku. Zpravidla platí, že při výměně střešní krytiny dochází i k výměně odvodňovacího systému.

Parapety a jejich výběr

Parapety a jejich výběr

Okenní parapet je oblíbeným kusem nábytku, který s oblibou používáme pro květiny. Nejenže zde mají dostatek světla, ale právě zde rostliny nejlépe vyniknou. Řeč je nejenom o vnitřních parapetech, k tomuto účelu lze použít v sezóně i venkovní podokenní desky.

I pod oknem je místo na krásu

I pod oknem je místo na krásu

Moderní parapety již neplní pouze funkci nutné ochrany zdiva pod okny, ale jsou také významným estetickým prvkem v celkovém vzhledu exteriéru i interiéru domu. Díky novým speciálním materiálům, jako je poly-mramor, lze docílit zajímavých tvarových řešení současně se zárukou vysoké technické kvality. Technologický a designový vývoj se však nezastavil ani u klasických materiálů. Jejich kvalita a odolnost je s nabídkou dob minulých nesrovnatelná.

Vyberte kvalitní klempířské prvky

Vyberte kvalitní klempířské prvky

Základní pokrytí střechy pochopitelně tvoří střešní krytina, jejíž výběr je i prvním krokem při volbě střechy. Ale na její kvalitě se podílejí i klempířské prvky. Jejich význam a výběr není dobré podceňovat. Důvod je jasný – mohli bychom si tímto způsobem časem přivodit problémy, které nám nejen vyloudí finanční prostředky navíc, ale i čas a shánění řemeslníků.

Okna rámem nekončí

Okna rámem nekončí

K novým oknům ať už klasickým nebo plastovým neodmyslitelně patří i nové vnitřní parapety. Možná si často ani neuvědomujeme, jaký mají podíl na útulnosti interiéru a jak markantní rozdíl pocítíme po zabudování parapetu nového. I staré okno jakoby ožilo a výhled do zahrady je hned příjemnější, než ušmudlané, improvizovaně položené dlaždičky po pradědečkovi. Vhodně zvolená barva parapetu podtrhne a dokreslí zvolený styl a charakter místnosti a dobře vybraný tvar parapetu nabízí nové prostorové možnosti nejen pro květináče. Pojďme se podívat co nám nabízí současné trendy.

Katastrofou je špatný okap

Katastrofou je špatný okap

Vyvarujte se chybám. Pokud si na svůj dům pořídíte nejlevnější ocelové pozinkované okapy, musíte také počítat s dalšími náklady a časem, který budete v budoucnu muset věnovat jejich pravidelné údržbě. Když si naopak připlatíte za bezúdržbové okapy z mědi, hliníku nebo titan zinku, budete mít již navždy klid.

Kapky v okapech- III. díl

Kapky v okapech- III. díl

V minulém díle jsme si představili nejpoužívanější materiály na okapové systémy. Teď je na řadě seznámit se s problémy, které vás mohou potkat. Mezi ty nejznámější patří koroze a zmrzlá voda. Pojďme si tedy říct, jak na ně!

Kapky v okapech- I. díl

Kapky v okapech- I. díl

Okap je velice důležitý. Když prší, odvádí vodu mimo stavbu. Když okap mít nebudete, nebo bude nekvalitní, dostane se vám voda do základů stavby. A to potom znamená jediné – podmáčení. Při výběru okapového systému musíte mít na paměti několik kritérií. Za prvé jeho dimenzování musí odpovídat ploše střechy a četnosti srážek. Výběr materiálu pak záleží na vašem vkusu a také, samozřejmě, na financích. Než ale přejdeme k podrobnostem, pojďme si okapový systém nejdříve představit.